fredag 29 april 2011


Grace Kelly går igen
Kate Middleton gifte sig idag med den brittiska kronprinsen William, iförd en pärlvit skapelse med vid kjol, smalt liv och spetsklädda axlar och ärmar. Klänningen är designad av Alexander McQueen, men stilen känns igen från ett annat berömt kungabröllop;


nämligen det mellan Grace Kelly och Furst Rainier av Monaco 1956! Klänningen var då skapad av MGM kostymören Helen Rose, av sidentaft, peau de soie, tyll och spets.


Endast urringningen har klättrat ner en bit...
Så fick de sina prinsar!


Today's wedding between the british prince William and Kate Middleton reminds me of  another famous, royal wedding; the one between Grace Kelly and Furst Rainier of Monaco 1956. Kate's dress is designed by Alexander McQueen, but don't you think the inspiration is quite obvious? A very good inspiration if you ask me!

Med vänliga hälsningar,
Miriam

7 kommentarer:

Angeliqa sa...

Åh jag håller med. Jag tänkte direkt på Grace Kelly när jag såg överdelen på Kates klänning.

Yoko sa...

Åh, så vackert! Men Men Grace Kelle var onekligen vackrast! Min favvo!

Vickan sa...

Kates underdel och Graces överdel och klänningen hade vart perfekt! Har alltid gillat Graces överdel, men tyckt att underdelen kännts lite för fyrkantig. Men visst var Kate underbart fin igår! Hoppas dessutom hon får ett bättre och lyckligare äktenskap än vad Grace fick.

Charlotte sa...

Gillar din blogg, men en liten rättelse: Det är inte Alexander Mcqueen som har designat klänningen utan Sarah Burton som är ny chefsdesigner för Alexander Mcqueen. Mcqueen gick bort i februari i år.

L sa...

Du har antagligen redan sett det men om du missat vill jag berätta att ni på Pärlan fått finfin uppmärksamhet i senaste DN På Stans "Hej konsument". Var jättekul att se, grattis!

Länk:
http://www.pastan.nu/shopping/hej-konsument-ann-ringstrand-1.1246414

Teresia sa...

Klänningen var verkligen makalöst vacker!
Men en liten rättelse, Prins William är inte kronprins än, det är prins Charles som är.

cruella sa...

Just det, William är arvprins. Samma titel som både kungens far och han själv hade innan de så att säga hamnade först i kön.

Jag tycker Kate borde ha haft uppsatt hår. Och så ska jag gnälla lite till och hävda att det här skicket med slöja för ansiktet som lyfts först vid altaret efter att bruden har letts fram av sin far är SÅ unket.