söndag 4 januari 2009

Enkla lyxmuffins

Det här är ytterligare en variation på mitt favorit/standardrecept; chokladmuffinsreceptet ur Sju sorters kakor.

Slå upp det på s.56 i boken om ni har den, eller kolla här, för ca 10 muffins;

100 g smör, 2 ägg, 2 dl socker
(egentligen 2 1/2, men det räcker med 2 tycker jag om man ska ha annat sött i också)
1 1/2 tsk vaniljsocker, 1 nypa salt, 4-6 matskedar kakao (efter smak), 2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Förbered en plåt med formar. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt, och tillsätt de övriga ingredienserna med smöret sist. Fyll formarna med två matskedar och grädda ca 7 min på 200 grader i vanlig ugn och 175 i varmluft. Så fort muffinsen är klara och uttagna ur ugnen lägger man på en after eight-platta på varje, och när de börjat smälta lite trycker man dit ett hallon.

Ät helst upp på en gång!

(brukar inte vara något problem)

A variation for chocolatecupcakes;

exactly when you take out the cakes from the oven, put one after eight-plate on each cupcake and let it melt. Put a rasberry on the top, and you got some easy but luxurious cupcakes!

Med vänliga hälsningar,

Miriam

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du påminner inte så lite om bästa Marianne Höök.

http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_19601 17.svd

Sweetypajen sa...

Underbar design ... helt enkelt superfin blogg !! Snyggt jobbat !!

Sara sa...

Finns det några kvar till mig?!

Miriam Parkman sa...

anonym: Åhå det var inte illa! Tack för den liknelsen:)
(dock funkar inte länken, men jag vet hur hon ser ut ändå)

sweetypajen: Tack! Vad kul att du gillar det:)

sara: Jadå, kolla på bänken i köket;)

Anonym sa...

Asch, fick med ett blanksteg.
Nytt försök.

http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_1960117.svd

På den bilden i synnerhet. Inte alls illa.