torsdag 15 januari 2009

Sweet dreams of sugar

Tre saker jag gör för mitt eget välbefinnande är att dansa Lindy Hop, träna på Friskis och Svettis och äta kakor och bakelser rätt så ofta.

Lindy Hopen kan få mig på mitt mest strålande humör även om jag haft en riktigt skitdag, Friskis är bra rent fysiskt och konditionsmässigt, och kakor, ja, de gör mig lyckligare. Som idag då jag var på Pallas med min vän Lee och drack två koppar kaffe med en ljuvlig Blåbärsstubbe. Jag hade gått och längtat efter det hela dagen! Och som ni redan vet älskar jag ju också att baka, och då blir man alldeles till sig av produkterna ovan och nedan...

(dock, i bilden ovan skulle jag helst plocka bort muffins- och sockerkaksformen i silikon, de är inte alls bra! mina erfarenheter säger att de kakorna bara blir mjuka och svampiga, jämfört med kakor gräddade i plåt, som blir fluffiga och krispiga på ytan. bara så ni vet. )

De underbara SMEG-produkterna...

En knallröd bakmaskin är något jag verkligen vill ha. Det+ en symaskin+ en bärbar dator önskar jag mig i studentpresent, vilket ungefär är =helt orimligt. Därför behöver jag ett jobb den här våren så att jag kan tjäna egna pengar och köpa två av de tre önskingarna själv, men det är helt omöjligt i den här lilla staden där allt bara hänger på kontakter! Jag klagar inte så ofta, då jag kan bli ganska irriterad på folk som klagar och aldrig gör något åt det, men arbetsmöjligheterna i Härnösand är ett rättfärdigat ämne att klaga på...

Men men, jag är bara 18! Än finns lång tid kvar till att skaffa mina drömmars köksprylar...

I do three things for my own good;

dancing Lindy Hop, work-out on Friskis and Svettis and eating lots and lots of cookies and cup-cakes. Since I also love to make the cookies, I go wild over these sweet, darling products... These in my future kitchen and I will become happy each morning just by seeing them!

Med vänliga hälsningar,

Miriam

18 kommentarer:

fröken lila sa...

den där köksmaskinen drömmer jag ocksá om. det kanske händer ju förr eller senare att min älskade a kommer med en viss frága och dá kan det ju bli jätteaktuellt =)

Betty Lou sa...

åh smeg.

vi har ingen kitchen aid men en patissier som har samma funktioner och ser likadan ut men kostar kring 2000 kr bara.

du hade gått charleston-kurs på chicago va? hur mycket kostade det, står inte på hemsidan och är jag väldigt sugen.

Katinka sa...

Det du gör för att må bra låter riktigt sunt! Kikade bara förbi och lämnar ett litet spår.

Anna sa...

Åh vad knäppt, själv ska jag börja dansa Lindy också, antagligen på chicago, och börja träna på friskis!
Jag är dock lite orolig för att jag inte kommer ha en partner.
Jag är lite dålig på att kommentera men ja, din blogg växer sig bara bättre och bättre!

Miriam Parkman sa...

fröken lila: Haha ja det är bara att hoppas! En perfekt present;)

betty lou: Alltså, det behöver inte vara just en kitchen aid, bara den är röd i "retrodesign". Den du har är säkert lika bra! (och prisskillnaden är ju en stoor fördel..)
Yes jag har gått Charlestonkurs där, vilket är starkt rekomenderat! För student kostar det 400, för "vanlig" 600 eller 700,jag kommer inte riktigt ihåg. Men alla priser står samlade npnstans på sidan! Jag vet att det är lite svårt att hitta, men kolla vidare. Annars kan du bara ringa! De är trevliga:) (och kursen är hur rolig som helst!)

katinka: Det tycker jag också! Och jag tror det funkar, jag mår för det mesta bra:)

anna: There's no place like Chicago! ;) Mitt hjärtas sanna källa till glädje:D hehe.
Jag har varit friskisledare i tre år nu, vilket har varit bra för mycket, men nu börjar det närma sig sitt slut! Dels för att jag flyttar härifrån till sommaren, och dels för att Lindyn blivit roligare. Men det är absolut bra träning! Ingen tävling, inga krav, bara rolig och allsidig träning:)
Det spelar ingen roll om du kommenterar ofta eller ej, att du bara säger en gång att du läst länge är så himla kul!
Tack!:D

mjölk och lingon sa...

Hej hej, jag läste i DV idag om en Hanna Lindström som hade vunnit någon tävling och skulle göra en kollektion för MQ. Det första jag tänkte när jag såg bilderna på kläderna (40´s och navyinspirerat) var att du kanske skulle gilla dem. Om du inte redan har sett bilderna så kan du gå in på http://www.hannalindstrom.com/ och kika lite, sminkningarna var ju kanske direkt från helvetet, men kläderna tyckte iaf jag var fina. Ett litet tips bara.

Anonym sa...

What a lovely kitchen! It would make me happy too.

Samara sa...

Vi köpte iskubslådor,eller vad det heter, ja du vet, i silikon,men de var totalt värdelösa, iskuberna kom inte ut hur vi än bankade och bröt, det var omöjligt.
Varför testar de inte produkter innan de säljer dem ?

Miriam Parkman sa...

mjölk och lingon: Tack för tipset! Det är ju alltid roligt när svensk design av den icke stora-svarta-sjok-sorten får uppmärksamhet. Dock är jag inte så förtjust i kollektionen... Lingeriedelen var alldeles för ryschpyschig och de vanliga kläderna inte så speciella. Fina, absolut, de där frisyrerna och sminkningarna från helvetet störde lite för mycket... Jag är ganska konservativ där, haha! Ska det va så ska det se ut exakt som det gjorde då, och då hade man verkligen inte sån rosa ögonskugga. Självklart behövs en sån grej när det mer handlar om fashion för att det ska bli något nytt, men det är just därför jag inte är så intresserad av det längre. Jag vill inte att det ska vara nytt, det ska se autentiskt ut! Men somsagt, tack för tipset ändå, det var roligt att se. (och de två studiofotade bilderna med shortsen och uniformsjackan var riktigt fina!)

andrea: Tell me who wouldn't get happy of a kitchen like that... ;)

samara: Haha ja det kan man fråga sig... Jag har dock haft ganska bra erfarenheter av sånna, för att man kan göra praliner i dom (man smälter olika sorters choklad och fyller formarna, kanske lägger man ner någon nöt eller så också, och sen när de stelnat är det bara att bända ut dom. enkelt och fint!) men självklart, kvalitér skiftar ju alltid. De som vi har kommer från Ikea tror jag, och de funkar!
Men, förstås, i det stora hela är ju det dom gamla grejerna som funkar bäst;)

Samara sa...

Du har fått en utmrkelse i min blogg =)

Thumbelina sa...

Oh dear me, it's all so retro and lovely! I would love to have such kitsch yet adorable kitchenware. I can't wait until the day that I will be able to have the house of my dreams that I can renovate and decorate myself. In response to the post below, the outfit your cousin is wearing is just beautiful! Did you buy that headband or was it a DIY project? Because it is one of the prettiest that I have seen in a while.


Also, thank you so much for your help about the hair. I really do think that I am going to try pin curls sometime soon, Rhiannon of Liebe Marlene recommended that as well, so I think I will give it a go. I also want to try a technique I saw in 'Little Woman' with Katherine Hepburn and Joan Bennett, where Joan twisted her hair into little buns and tied ribbons around them over night to create little ringlets in the morning. It looked so precious, so I hope that it works out.
Hope you are well dear!!
Ciao ciao,
Marisa

(I was also saw a post that I missed before... I loveeee the movie "Black Book". I bought it a couple of months ago. I watch so many WWII movies, and this had to be one of my favorites. And it doesn't help that Carice van Houten is as beautiful as Greta Garbo herself ;).

maryam sa...

Jag vill önska mig den här köksmaskinen till min födelsedag present.

Little Rascal sa...

We're looking for a new fridge and we both wanted a SMEG but they cost more than our new kitchen did all together! :O

Cute stuff.

Sarah-Lou sa...

Do you really want a pink kitchen? That's what I want, too - I can't imagine a better way to feel happy for breakfast!

Julia K sa...

Jag tänkte att det var du. Jag var hos bea då, och fick se din ansökan och alla bilder. Superfint! Och jag blev så glad när jag hittade din blogg här. Keep up the good work

Lovisa H sa...

Ah vad gjorde man inte för en Kitchen Aid! Jag har ungefär samma önskningar till studenten, förutom symaskinen. Den fick jag när jag slutade nian, tänk vilken lycka! Bästa vännen i vått och torrt och den jag helst umgås med. Och vad anbelangar bakformarna blir jag mest nöjd med muffins om man gör dom i aluminiumformar men med papper i. Då blir saftiga, lagom krispiga och dessutom lättare att förvara. Dock är jag ej väldigt förtjust i muffins, gillar mera stora kakor som sockerkaka. Och citronmarängpaj! Ja herregud. Och herregud vilken lång kommentar det här blev! Men vet du vad? Det är för att du är så inspirerande. Jag kommer ihåg att Clara skrev nån gång att du får henne att tänka på Steffi i En ö i havet-serien och jag är böjd att hålla med. Ska sägas att det är en av mina favoriter då också! Och finge jag motoriken att dansa lindyhop och bodde jag i en stad skulle jag göra det. Då kan man unna sig en kaka eller två ibland!

the freelancer's fashionblog sa...

När jag flyttade i våras skulla jag köpa et mintgrönt smeg kylskåp som skulle matchat mitt kök i rosa och mint perfekt (hade t.o.m pengar för det då)...men men men, det skanades 5 förbannade cm så det rymdes inte in. Snyftar ännu vid tqanken på det. Suck.

Miriam Parkman sa...

samara: Tack så väldigt för det! Det är jättekul att få en utmärkelse, det blir peppande!;)

thumbelina: Me too! I have already too much things in my room, waiting for their glory days to come when I get my own apartment. Can't wait either until I can choose my own interiorstyle! (even thouhg I pretty much like the one we have here in my parents house)

I'm glad you liked the pictures of my cousin! :D The headband is from a swedish store called Indiska, and the flower is from H&M. So, it's completely new, but I wouldn't have bought it if it wouldn't have looked so old (weird sentence! haha) I hope the hair-issue is working! (if you have tried it yet) I have no doubts on that "Little Woman"-hairstyle, it sounds lovely.
And, at last; I completely agree about "Black Book". It is one of the best WWII-movies I have seen too! And yes, Carice van Houten is as beautiful as Garbo and Dietrich... Fantastic!

maryam: Jadu, det gör jag med, dock är den ganska dyr tyvär...

little rascal: Haha oh my god... Well, it will probably stay as a dream then;) But yes, it is extremely cute stuff!

sarah-lou: I think I want a red kitchen, but it's a hard choice between that and a pink one. I agree with you, cheerful colours for a happy start! ;)

julia K: Jaha vad roligt! Jag blev jätteglad över att Bea ändå gillade mitt brev, även om hon inte kunde ta emot mig. Kul att du hittat hit också! Välkommen:D

lovisa h: Mhm eller hur...
Vilken tur att du redan har en symaskin! Jag har iallafall nu kommit på en rätt bra kompromiss; jag ska önska mig en bärbar dator eller symaskin av mamma och pappa, och sen önska bakgrejer eller bidrag till symaskin/dator av alla andra. Med många bäckar små kan jag nog få ihop till båda! (om jag lägger till lite själv också förstås)Pappersformar i muffinsplåt låter bra, det kanske man ska prova någon gång.
Vad otroligt roligt att du blir inspirerad av min blogg också! För, det är ju faktiskt hela poängen;)
Att dansa Lindy Hop behöver man inte så mycket motorik för, och det är alltid roligast i början innan man lärt sig ordentligt och gör massa fel. Lek på hög nivå! ;)
Hoppas du får någon möjlighet att prova någon gång:)
Jag har faktiskt inte läst En ö i havet-böckerna, men med alla dessa jämförelser borde jag nog göra det.. Det låter så spännande (och är väldigt smickrande!)
Tack för din långa kommentar, det är bara roligt.

the freelancers: Åh nej! Vilken obeskrivlig otur!! När du hade pengar och allt... Jag får bara hoppas att du får fler möjligheter i livet...