torsdag 29 januari 2009


Sån elegans
Ni har sett brudbilden på min kära mormor Ethel (nedan) flera gången förrut, men bilden ovan är något helt nytt även för mig. Det är mormors syster Mirjam, eller Mille som hon kallas, som gifter sig någon gång under tidigt 40-tal. Mille lever fortfarande, men jag har aldrig sett den här bilden. Jag hade alltså helt gått miste om vilken skönhet hon var! Eller ja, jag har sett hennes studentbild förrut, då hon också är väldigt vacker, men här var det liksom så uppenbart.
Min mormor tillhörde en vacker syskonskara!

(även om något busigt barn gått hårt åt det här fotot med en elak sax)

p.s lägg märke till lillgossens sjömanskostym! så himla söt. d.s


Min mormors vackra brudfoto från 1942, med den berömda piprensar-tiaran.


Den här hatten har vi ärvt av Mille!

You have seen the beautiful photo of my grandmother Ethel before, but the first photo is even new to me. It's my grandmother's sister Mille's weddingphoto, and I'm just dazzled of her beauty! (even though some kid has treated it very bad with a pair of scissors) Mille is still alive, and the lovely black hat I'm wearing on the last photo is from her!

Med vänliga hälsningar,
Miriam


9 kommentarer:

Betty Lou sa...

otroligt vacker. vilket leende!

och den där piprensar-kronan är alltid lika underbar att se på

amanda sa...

jättefina bilder, och håller med betty lou, piprensar-kronan är fantastisk! sen är det så sött att en lilla pojken petar sig lite halv i näsan sådär på bröllopskortet.

Joanna sa...

vackra bilder.
jag samlar på gamla bröllopsfoton, när folk firar guldbröllop gärna.
då måste jag klippa ut ur tidningen.
alla ser så stiliga ut från den tiden, damerna vackra och herrarna så tjusiga att man går av.

the freelancer's fashionblog sa...

Vi har en liten nätt brudtiara (eller det är mera som ett diamden egentligen) som min mormors mamma fått i silverbröllops present av sin man ibörjan av trettiotalet. Nästan alla som gift sig i vår släkt efter 30 talet har burit den kronan. Mannen har igen en matchande nål att sticka in i frack kragen. Jag vill också gifta mig snrat så jag får använda den :P

Tamara sa...

Hi! I love love love your blog and read it all the time (well what translates! haha). Just haven't commented before but I wanted to say I really like your old family pics. How did everyone back then look so amazing all the time? Its really just not fair!
Thanks for keeping up the awesome blog!

Maria sa...

Hej Miriam

Jag brukar läsa din blogg sedan ett tag, men aldrig fått för mig att kommentera.

Det är ett sådant fint bröllopsfoto så det är lite sorgligt att det blivit sådär.

Kan du maila mig på govinda83@spray.se så mailar jag hemskt gärna en "lagad" version av den.

Miriam Parkman sa...

betty lou: Ja eller hur! Leendet är det mest slående...och de mörka ögonen.
Jag håller med dig om piprensar-kronan också, jag är ständigt fascinerad av den sen jag fick reda på vad den var gjord av;)

amanda: Ja, jag är i full beundran över det hantverket. Och ja, det är jättesött! Han ser liksom lite less ut på hela uppståndelsen.. :P

joanna: Det gör jag med! Jag lägger upp de flesta här, kolla under kategorin "Bröllop" om du inte sett dem än. Guldbröllop är bra, men diamantbröllop är bäst! Då är det 40-taaaal... :D

the freelancer's.. : Åhå ja det kan jag förstå! Låter ju hur fint som helst... Själv vill jag använda en slöja som farmor och några andra släktingar hade när de gifte sig, och som alla broderat sina namn nertill. Det är fint!

tamara: Oh how fun that you like it! And that you've started to comment! I promise, I try to translate as much as I can (and have time for...) I completely agree with you, how did they manage to look so dazzling all the time? I think that part of it is because of the old photograph-technique; everything looks much more smooth. But of course, they had more style too! ;)
Welcome to Kafferepet!

maria: Hej, vad kul att du läser! Jag mailar dig gärna, även om mamma sa att vi också hade ett oskadat exemplar någonstans, bland mormors gamla bilder. Men, de är ganksa osorterade, så en hel, fin bild på direkten vore inte dumt! ;)

Joanna sa...

jag vet, diamantbröllop ooh!
men det är inte så vanligt att folk sätter in såna.
inte i min lokaltidning i alla fall.
det är mest guldbröllop men de är fina de med.

ja kolla du har till och med en sån kategori!
jag har länge haft som intention att göra en sån underkategori på en hemsida jag hade en gång.
och nu på min blogg.
jag har fortfarande inte gjort något. det har ju bara gått fyra år.

Miriam Parkman sa...

Nä, det är inte så vanligt, och tyvär blir det ofta att de sätter in en bild på paret som de ser ut idag (inget fel med det, men man vill ju se bröllopsbilden!) Fast, ibland kan det ju faktiskt vara så att det inte finns någon bröllopsbild... Det var inte alldeles billigt på den tiden!
Heja för uppladdningen av dina urklipp!;)