Restpesto
En dag här om veckan upptäckte jag att jag hade massa ruccola och kruksallad i kylskåpet som akut behövde ätas upp. Jag hade också en bit parmesanost i samma behov av uppätning, samt några skrumpna vitlöksklyftor.
Vad gör man då? Jo, restpesto!
Det bästa med restpesto är att man kan göra den av nästan vad som helst; det enda man behöver som bas är någon form av färsk örtkrydda och/eller sallad och en skvätt olivolja. Sen kan man tillsätta det mesta i smakväg; ost, vitlök, nötter, frön och kryddor. Mixa ihop allt med mixerstav eller i beredare, smaka av, och vips har man en finfin smaksättare till pasta, fisk, kött eller bara som pålägg på en knäckemacka. Håller minst en vecka i en tätslutade, ren burk i kylen!
Om man paketerar den fint blir det dessutom en strålande gå-bort-present.
Kom igen, använd resterna!
Left-over-pesto
For a couple of days ago I discovered that I had lots of fresh salad and ruccola in my fridge that was in an urgent need of being eaten. I also noticed that a piece of parmesan cheese and a couple of garlicwedges was in the same condition. What to do then?
Left-over-pesto of course!
It's really easy; the only thing you'll need for it's base is some kind of fresh herb and/or salad and a splash of oliveoil. Then you can flavour it even more with garlic, cheese, nuts and seeds and othr spices. Just mix everything in a blender, taste it off, and the pesto is ready! Keep it in a clean, tight can in the fridge and use for pasta, fish, meat or just as a spicy extra for a sandwich. It's also a real nice gift for a dinnerparty!
So, come on, use those left-overs.
Med vänliga hälsningar,
Miriam
3 kommentarer:
amazing!
page
Å vad härligt, jag ska också göra pesto nån dag. Tack för inspirationen!
Elina
Vilket underbart tips!
Skicka en kommentar