fredag 12 augusti 2011


Sensommarfira't
En snabb påminnelse om sommarens enklaste tårtrecept, för den som liksom jag tänker fira sommar så länge det åtminstone är augusti.
Botten görs på 300, 400 eller 500 g mandelmassa, beroende på vad man har hemma, och lika många ägg därefter (3,4 eller 5 stycken). Det hela vispas snabbt ihop, för hand för ett segare resultat, eller med elvisp för ett mer sockerkaksliknade resultat. Häll i smörad och bröad form och grädda i 200 grader i ca 20-30 minuter, tills den blivit gyllenbrun.Vispa grädde eller annat fluff av smak och bre på i stora svep och dekorera med allsköns frukt, bär och choklad. Får garanterat den mest inbitne sommarhataren att hålla tyst om mysiga höstkvällar och regnkläder så länge tårtan står på bordet!


Just det här ståtliga fikat gick av stapeln med mina föräldrar och deras vänner i våran sommarstuga för några veckor sen. De söta kopparna har min loppisexpert till mor hittat och det är även hon som får ta åt sig äran av placeringen i den gamla, fina chokladträasken. Hon är väldigt bra på sånt ska ni veta!


A quick reminder of the most simple summercake-recipe, for those who, like me, plan to celebrate summer as long as it's possible.
Just mix 300, 400 or 500 g of grated marcipan with 3,4 or 5 eggs and bake for 20-30 minutes in 200 degrees. Cover it with whipped cream or any other fluff you like, and decorate with all kinds of fruits, berries and chocolate. It will definately keep the mouth shut on those who likes to talk about cosy autumn evenings and raincoats!

The particular cake on these pictures was eaten a couple of weeks ago, together with my parents and their friends in our summerhouse. The rosy coffeecups are my mum's finds, and she's also the one who put them in that lovely wooden chocolatebox. I love her for doing that.

Med vänliga hälningar,
Miriam

6 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Så söta koppar du fyndat! Verkligen ståtligt fika;) Kram Johanna

Unknown sa...

oh this is gorgeous!!!
love the dishes
page

Anonym sa...

Välkommen tillbaka!
Tack för tårtrecept. Det blir perfekt till mina gäster ikväll.
/ Marita

Gila sa...

Smaskigt!

Petra sa...

Jammi fina bilder;) // Petra

Lisa sa...

Min nya favorittårtbotten! Superenkel och överraskande god! La en chokladfudgekräm ovanpå plus grädde och bär - det sa bara slurp så var tårtfatet tömt!