tisdag 27 januari 2009

Uppiggande sidosallad

Under den här perioden i januari-februari, då man börjar bli lite less på vintern och alla till råga på allt blir sjuka, kan den här salladen pigga upp lite. C-vitamin och lite starka, klara färger gör gott!

För en medelstor skål för ca 4-5 personer

3 morötter, 2 apelsiner, 1 mango, en halv ask gula cocktailtomater, några nypor pinjenötter och några droppar olivolja

Riv morötterna, skala och dela apelsiner och mango. Dela tomaterna på mitten och blanda sen med allt det andra! Kom dock ihåg att det mesta kan uteslutas eller bytas ut efter vad ni har hemma, men man kan säga att morötterna och apelsinerna utgör grunden.

God till de flesta maträtter!

A cheer-up salad in these dark longing-for-the-spring-times;

For 4-5 people

Mix 3 grated carrots, 2 peeled and divided oranges, 1 peeled and divided mango, 7-10 yellow cocktailtomatoes, a few pinches of pine-nuts and a few drops of oliveoil in a bowl. Delicious to most dishes! Just remember that the carrots and the oranges are the most important thing, the rest you can skip or change, from what you have at home.

Med vänliga hälsningar,

Miriam

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket bra tips, det ska jag prova! Nu börjar det allt kännas lite grått och halvtråkigt... Man behöver liksom något vackert att se och äta.

Miriam Parkman sa...

Exakt... Färg och smak är precis vad som behövs! :)

The Freelancer's FashionBlog sa...

Det lät fräscht och soligt!
Har själv kört samma variant i enklare form, utan mango och tomat och med solrosfrön istället för pinje men det här skall jag klart prova :)

Miriam Parkman sa...

Solrosfrön ska jag prova! Det är ju också alltid gott:)