fredag 6 mars 2009

Behålla eller ej?
För ett tag sen beställde jag de här byxorna från La Redoute, då man fick 40% på valfri vara så att det bara blev 180:- inkl. frakt. Jag tänkte att de kunde vara ett par sköna och billiga vardagsbyxor, i fin sjömansmodell. Dock var materialet inte riktigt som jag tänkt mig, och påminner lite om ett par byxor som var poppis från Vero Moda för några år sen, som jag verkligen hatade. Det syns kanske inte riktigt, men det är ett stretchigt viskosmaterial som visar det mesta man har under, inklusive skrynkliga linjer av den instoppade överdelen.
Så frågan är, ska jag behålla dem? Isåfall ska jag byta ut knapparna mot några av mina nyfyndade guldknappar med ankare. Vad tycker ni?
Spexigt värre!
Knapparna.
I ordered these blue sailorpants from La Redoute for a while ago, but I don't know if I should keep them. The material wasn't really like I had in mind...
But, if I keep them I will change the buttons to my latest finds, the old golden uniformbuttons with anchors. What do you think?
Med vänliga hälsningar,
Miriam

20 kommentarer:

Casey sa...

I think you look quite cute! :) The anchor buttons would be a sweet addition!

Josefin sa...

BEHÅLL! :D

Jenny sa...

De var inte så där wow direkt!

Frida sa...

Materialet är ju rätt viktigt, så gillar du det inte... men vill du ha kvar dom, byt ut knapparna!

stina sa...

man kan ju alltid ha en body under, då är de nog mer bekväma. men om du inte använt dem på mer än tre månader så kan det kanske vara dags för en rensning.

Betty Lou sa...

jättefina men materialet låter inte så värst trevligt. tror jag vet hurdant du menar, är det sånt som det kommer vita gummitrådar ur efter flitigt användande? fanns såna byxor från jc som var poppis när jag gick på högstadiet kring 98-99. alla hade sådana, utom jag som inte hade råd.

jag fick 2 kartor knappar en gång när jag fyllde år, vit bakgrund och blå resp. röda ankare. har fortfarande inget plagg att sätta dom på

Anna sa...

Jag tycker de ser väldigt fina ut på dig, men materialet är SÅ viktigt! Någon sa att man kan ha en body under, det tycker jag skulle vara fint och det skulle ju eliminera knöliga linjer från den instoppade tröjan (dock inte synliga troskanter). Men det kanske inte är din stil med body
Hursom, de ser fina ut, men om materialet känns obehagligt så kanske det är bäst att skicka tillbaka, man har en tendens att inte använda saker i konstiga material.

Emma sa...

ja alltså det SER klockrent ut, men jag håller med övriga här om att materialet är viktigt och jag kommer också ihåg de där hemska byxorna. grejen är att sådana här lite vida (i benen iaf) högmidje-braller finns på så många ställen nu att jag tycker du kan kosta på dig att sälja de där till nån annan. kanske får du lägga ner mer pengar än 180:- (borde ju finnas runt 300 spänn?), men då kommer du vara helt nöjd med det du har på benen iaf!

Storasyster sa...

Låt bli. om du inte är förtjust i dem nu kommer du inte att annvända dem. De kommer att hamna längst inne i garderoben. Kosta på dig ett par som du verkligen vill ha.

Sandra sa...

Om det skrynklar och grejjar blir det förmodligen bara jobbigt att behålla dem. Då kan det ju sluta med att du bara undviker att använda dem. Jag säger nej. De ser liksom... jobbiga ut (men du är lika vacker som vanligt):)

underbaraclara sa...

Dom är jättefina men tänk så här: Skulle jag köpt dem ifall de var på ordinarie pris? Och tänk. 180 kronor räcker till ganska många fina saker på second hand av bra kvalitet. Men bara till ett enda par byxor i vero modamaterial.

Jag tycker att de var hemskt tjusiga men min magkänsla säger att du blir lyckligare utan dem.

Nejmen. Ursäkta min beskäftiga åsikt...har bara varit i samma sits, hundra gånger själv

Kram

Lo sa...

Min erfarenhet är att om ett plagg inte känns 100% bra så kommer man inte använda det. Modellen är verkligen toppen men kvalitén är ju så viktig. Härda ut och vänta så kommer de perfekta sjömansbyxorna dyka upp second hand när du minst anar det!
kramar

Kristin sa...

Hej Miriam, började läsa din blogg för ett tag sen och jag tycker hemskt mycket om den :) Jag är ganska dålig på att kommentera de bloggar jag läser men jag tänkte i alla fall säga hej!
Du har en helt fantastisk stil och jag älskar dina frisyrer! Jag har själv varken så mycket tid eller pengar att lägga ner på kläder men det är kul att låta sig inspireras och få nya idéer de få timmar jag inte sitter försjunken i kurslitteratur... Så tack för en fin blogg!

Tant Emma sa...

Behåll dem! Passade skitbra på dig ju!

Miriam Parkman sa...

Tack för alla råd hörrni!
Det var ju en strålande idé att lägga ut dilemmat här, för nu är jag helt på det klara med vad jag ska göra!
Det blir så att jag skickar tillbaka dem, för ni har så rätt med att om det inte känns rätt från början så kommer man alltid irritera sig på det. Och ja, 180 kr är ganska mycket när det inte känns rätt (för jag är ju ingen miljonär). Passformen är rätt snygg, och jag kommer fortfarande vilja ha ett par liknande byxor, men det kommer säkert vara mer värt att vänta och förhoppningsvis hitta De Rätta en vacker dag!

mjölk och lingon sa...

Är det inte lite nästa alltid så med saker från laredoute; ser fina ut men materialet är bara sådär eller rent utav dåligt? Tycker att jag har skickat tillbaks hur mycket som helst som har sett fint ut i katalogen men väl på har varit för tunt, stumt, sladdrigt eller whatnot.
Att skicka tillbaks byxorna var helt rätt beslut tycker jag!

Elin sa...

Nu har du ju redan bestämt dig, och det verkar vara kloka människor som läser här. Du var vansinnigt söt i dem, men det räcker ju inte.

angelica svensson sa...

hej! jag tycker nog inte att den modellen satt som gjuten på dig och om du nu inte gillade de till hundra procent så..du hittar säkert de du verkligen vill ha någon annanstans.

Aurélie Muller sa...

oh you are perfect !

Anonym sa...

韓谷屋,金漢城,巴西里,漁人碼頭,人間,鳥語花鄉,鳥語花鄉,花園餐廳,複合式餐廳,複合式,泰式料理,領事館,西子灣,好望角,精品民宿,水悅雅築,水悅雅築,海濱民宿,信義之家,海天依舍,海天,源泰綠地,綠地,時尚民宿,育樂中心,生活民宿,富雅民宿,五號小築,小魚民宿,優質民宿,七星潭,七星海,安莊民宿,紫園,上豪民宿,七星潭,東方戀人,月牙灣,富莉民宿,福田民宿,哇旦民宿,異速館,小荳荳,炭烤,雨果,國賓飯店,夏都,文字燒,月島,文字,法式餐廳,曼波,居酒屋,咖哩事典,原燒,咖哩,紅蟹將軍,上閤屋,百樂,天河,咖啡,鐵板燒,葡萄酒,燒肉庭,藍色狂想,海洋館,麻辣,巴黎春天,泰國餐廳,辛香館