tisdag 10 mars 2009

Mera kristidsinspiration från Lanvin
Finansproblem och kristider fortsätter att sätta sina spår i höstens ready-to-wear-kollektioner. Lanvin visar i svart, fast ändå med hopp i blick; både 30-talets depressionsglamour och Dior's New Look verkar ha inspirerat herr Elbaz.
Framtiden ser kanske inte alltför dyster ut ändå?


Times of financial problems and chrisis seems to keep the designer's inspired;
Lanvin shows in black for the fall ready-to-wear-collection.
Although, it seems hopefull;
Mr. Elbaz' work shows both 30's depressionglamour as well as Dior's New Look.

Med vänliga hälsningar,
Miriam


5 kommentarer:

Tjejen sa...

oh... så snyggt! Hm, skulle önska att kristider var lika med prissänkning så att man fick råd med allt det tjusiga... ;)

ellen! sa...

jag föredrar nästan kristids-design. jackan på första bilen t ex är helt fantastisk!

Satie sa...

Jag tyckte om den här kollektionen väldigt mycket, timeless och sofistikerad. :)

Miriam Parkman sa...

tjejen: Haha ja det vore nåt det!

ellen: Jag älskar också kristidsdesign. Då det inte fanns så mycket fick man vara kreativ själv, vilket resulterade i mer individualism än vi har idag.
Den första jackan är helt underbar ja!

satie: Ja, samma här. Lanvin är en gammal favorit som oftast håller i sig.

Hanna sa...

Tänk vad mycket finare dessa underbara kläder hade varit om inte modellerna hade sett så läskiga ut som de gör idag. Skelett till kroppar, insjunkna kinder och en tom, död blick. Jag vet att det inte är modellernas personliga fel men vill vi ha det såhär? Tycker folk att de är vackra? Jag har slutat tycka det, de ser ju bara sjuka ut.

Om folk vill se ut såhär är det inte konstigt om vi är det olyckligaste generationen genom tiderna, man mår inte bra om man inte äter mat. Nej, usch, tacka vet jag forna tiders kvinnoideal, visst passar inte alla in i den formen heller, men såhär smal är OERHÖRT få naturligt. Jag vet faktiskt inte ens om det går, speciellt inte när blicken ska vara den hos en sjuk "heroin-chic" my ass. Fyfan vad det är sorgligt.

Vad roligt att din blogg blivit så stor förresten Miriam, det förtjänar du! Du är en underbar tjej, det är alltid härligt med orginal! /Hanna från din konfirmation