torsdag 13 augusti 2009

Hår, hår, hår!
Bara en fluffig frossa i frisyrer jag älskar.
Ovan, Johanna Öst, alltid med lika underbara frisyrer.
(hur gör du egentligen!?)
En underbar bild jag sparat någon gång, som jag tyvär inte kommer ihåg vartifrån... Jag skulle verkligen vilja få till den vänstra frisyren!
Imponerande var ordet.
Dessa fantastiska vågor...
Samma igen här, sparad någon gång med bortglömd källa...
Men har ni sett en sån frisyr!
Just an orgie in hairstyles I love...
The always so flawless Johanna Öst (how do you do it!?), the impressive Betty Grable, the elegant Rita Hayworth and the sweet Ginger Rogers.
The two other pictures, showing first two gorgeous girls and then another one, are photos I've saved sometime, without naming where I found them. Stupid.
Med vänliga hälsningar,
Miriam

11 kommentarer:

elins sa...

& jag blir typ överlycklig om mitt burr har blivit lite vågigt över natten när man sovit med flätor.

Jitterbugdoll sa...

These are all fabulous hairstyles; I just love the glamorous styles of these eras.

Betty Lou sa...

underbara bilder!!!

dessa vågor, är så svårt! i luggen får jag inte till nåt men resten av håret blir lite beroende på hur jag lägger det och med vad.

johanna måste ha världens bästa hår för hon sprayar bara på vanlig hårspray när hon lägger det. har sparat några bilder hon la upp på livejournal när hennes hår är lagt.

Tuss sa...

Jag hörde att kvinnorna på femtiotalet gick till frisören och lade upp sina "vardagsfrisyrer". Jag vet inte om det är sant, men kära nån, det måste ha kostat en förmögenhet isåfall!

julia Ivarsson sa...

Hej Miriam! Jag följer din blogg och tycker mycket om den. Om du vill se mina lyckade frisyrer så gå in på denna länk. Har använt mig av pin-curls i cirka 5 år och man blir bara bättre på det ju mer man lägger håret! fortsätt öva så blir det grymt!

http://plzplz.blogspot.com/2009/06/you-think-you-know-hair.html

Evis sa...

Fina bilder allihopa och jag tycker att det är roligt att flickan till höger på dubbelfotot har hårnät i sin "framvalk".

Celia Marco (Shoe Maker) sa...

Ok, I need a hair-do tutorial quickly!
;-)

Nadja, Lillen och Lillens pappa sa...

Jag rekommenderar verkligen boken "Vintage hairstyling"!!! Där finns din vänstra frisyr med *tummen upp*

Kitten sa...

Åh, va inspirerad man blir. Jag skall på ett bröllop i morgon och har tänkt göra pincurls...och hoppas jag får det att se okej ut med min egenhändigt gjorda hatt.

Anonym sa...

Hej, hörde dig precis prata i karlavagnen, ville bara kika förbi och säga hej. Såg filmen changeling för ett tag sen som jag tykte var välldigt bra , men också de vackra miljöern 30-40 tals miljörerna (rätta mig om jag har fel) . Kul att se hur du anammat stilen ;)

Ha det bra

// Mathias

spark sa...

Jag tycker det är så roligt att se att Johanna Öst anammat denna stil! Senast jag kollade in henne och hennes grejer hade hon en chockrosa tufs till lugg. Men ständigt lika stilig, oavsett.