tisdag 28 april 2009

Frankie Manning

1914 - 2009

Ytterligare en legend är borta. The ambassador of Lindy Hop, Frankie Manning, gick igår bort, 94 år gammal.

Bara någon månad före hans stora 95-årsfestival i New York.

Frankie Manning har besökt Herräng i åratal, men inte förra året då jag var där för första gången, p ga hälsoskäl. Jag är otroligt bitter och sur för att jag återigen är född för sent, så att jag aldrig hann träffa denna otroliga man.

Ni känner alla igen Hellzapoppin', eller hur?

Frankie är killen som hoppar in sist med hängselbyxor.

The ambassador of Lindy Hop, Frankie Manning, passed away yesterday in the age of 94.

That means another big legend gone! It feels so hopeless, all the people I so much would like to meet just disappears. Frankie has been to Herräng several times, but last year, my first time there, he couldn't come because of healthproblems. And now I will never meet him!

It really makes me sad.

You know Hellzapoppin', right?

Frankie's the last guy dancing in that clip. Him in suspenderpants, his girl in a maiduniform.

This is a big loss!

Med vänliga hälsningar,

Miriam

4 kommentarer:

Hanna Persson sa...

vilken imponerande dansare han var, tråkigt att han gått bort, men han har ju levt ett långt liv och säkert hunnit inspirera otroligt många.

Ann sa...

Jag undrade när du skulle skriva om Frankie! Eftersom jag liksom du var på Herräng för första gången förra året och hade tänkt att åka till NY i maj blev jag väldigt ledsen när jag hörde att han var på sjukhus. Snyft! R.I.P Frankie. Ska nog läsa om hans memoarer någon dag. Här är filmen om honom: http://www.flypmedia.com/issues/13/#12/1

Anonym sa...

Jag har fått förmånen att träffa Frankie vid ett flertal tillfällen. Första gången var 91 eller 92 tror jag och efter det blev det ett gäng danspass med honom.
En helt otrolig människa som jag är oerhört glad över att ha fått träffa! Roligt att han fick vara med så länge!!
//D

Josefin sa...

Otroligt sorgligt! :( Jag har dansat med honom en gång, tror det var när han vaar 90 år. Han kommer vara himla saknad i sommar på hdc.