måndag 1 december 2008

Adventstid!
(och lite hemma hos)
Jag älskar december. Visst, imorse när jag gick till bussen kvart över sju var det becksvart och inte så kul att gå ut i kylan, men ändå. Det är så mysigt med alla förberedelser, och alla dekorationer får husen att se ut som små sagostugor. Julstjärnor och adventsljustakar sprider mjukt, gult sken inomhus, och att komma hem till vårat fina vardagsrum igår var inte dumt.
Mormor och Morfars gamla soffa ståtar i rummet, med de fina handbroderade sidenkuddarna. Väggen bakom matbordet pryds av Farfars mors handgjora rya, som hon både gjorde mönster och garn till innan hon knöt den. På runda kaffebordet står en tjusig julstjärna tillsammans med en glittrande kristallskål, och i fönstret hänger den gamla halmstjärnan.
Här sitter man gärna och läser en tidning och äter en lussebulle!

I köket står en fin kökssoffa med randig sits och kuddar i alla möjliga färger och mönster. I det lika färgglada skåpet på väggen står massa fina koppar och fat, och in fönstren hänger två gräddvita julstjärnor med utstansade småstjärnor som ljuset strilar igenom. Hela den här beskrivningen låter kanske lite fjantig, men jag är så stolt över min mamma som är så bra på att göra fint!

En ängel som påminner om julens budskap!

p.s Kolla in Underbaraclaras fina julpyssel-tips! De var inte dumma. d.s

I love december. Even though it's cold outside and very dark, I love all the preparations for christmas and how every house starts to look like fairytale-cottages. My mum always makes our home so cosy and beautiful in december, so I just had to show you some of it.

p.s Don't miss Underbaraclara's christmas-tips! d.s

Med vänliga hälsningar,

Miriam

7 kommentarer:

Betty Lou sa...

ditt hem är så mysigt och hemtrevligt. jag längtar hem till pajala, åker 12. ska bli skönt att kunna ta en tupplur på den 100-åriga kökssoffan och lyssna hur den gamla köksklockan tickar på. fika mammas fika, pulsa fram i snön, njuta av julpyntet osv

Miriam Parkman sa...

Ja det är väldans mysigt och hemtrevligt! Jag är lite orolig för hur det ska gå när jag flyttar hemifrån, och inte mamma är där och pillar och fixar vid varje högtid. Jag får hoppas att jag ärvt förmågan!
Jag kan verkligen förstå din Pajala-längtan, det låter även det väldans mysigt...

Little Rascal sa...

Ohhh, looks nice.

Scheharazade sa...

It's so enchanting !^-^

Miriam Parkman sa...

little rascal: It is nice! Again, my mum has good handle with interiorstyle;)

scheharazade: I think so too:)

Anonym sa...

Asâ: Jag är stolt över min mamma som jobbar som gymnasielärare och studerar filosofie samtidigt.

Miriam Parkman sa...

Ja det förstår jag!
Jag är även stolt över min mamma för att hon är diakon (kyrkans socialarbetare) och handskas med missbrukare och annan misär vareviga dag, och inte brakar ihop själv. Det är imponerande.