måndag 29 december 2008

Filmtips!
Häromveckan fick jag låna filmen Black Book av Ida, och det är en av de bästa filmer jag sett på länge!
Den handlar om judiska Rachel, som försöker fly nazisterna i andra världskrigets Holland. Dock blir hon lurad, och hela hennes familj mördas framför ögonen på henne. Hon beslutar sig för att hämnas, och med hjälp av motståndarrörelsen och sin kvinnliga charm lyckas hon nästla sig in i tyskarnas närmsta krets.

Jag har visserligen alltid en förkärlek för andra världskriget-filmer, men den här var annorlunda. Välgjord och välspelad, och förstås också väldigt hemsk.

Rachel, eller Ellis som hon kallar sig, har vääldans fina kläder, och jag blev lite golvad av Catrice van Houten's Marlene Dietrich-lika skönhet.
Trailern finns på youtube, men den visade nästan hela filmen så jag skippade den!
Yesterday I watched a movie called "Black Book" that I borrowed from Ida. It's one of the best movies I've seen in a while! I always like second world war-movies, but this was special.
I can really recomend it!
Med vänliga hälsningar,
Miriam

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Ville bara säga att fin och trevligt blogg du har!
Har hittat den ett par dager,vill inte sluta och läsa det,kollar in flera gånger per dagen,fina bilder dessutom.

Miriam Parkman sa...

Vad trevligt! Och roligt att du tycker så!
Välkommen hit:)

Betty Lou sa...

åh den har jag också tänkt tipsa om, men med mitt minne är det svårt. jääävligt bra film, köpte den efter att jag var i london förra året. hon catrice & sebastian koch är tillsammans på riktigt också :D det ökar ju bara romantik-faktorn

Miriam Parkman sa...

Jaså minsann! Kapten Müntze...
Jomen det märks nästan, de har en bra kemi!
Du kan ju fortfarande tipsa om den på din blogg, för då kommer folk verkligen förstå att det är en sevärd film;)

Sulvis sa...

Takk for tips! Den må jeg se!

Billie Black sa...

oj vad intressant att ni tycker denna film är bra haha...jag tyckte jätte illa om den kommer jag ihåg. Och det är synd för den är ju snygg o så. Det enda jag kommer ihåg är en sex scene då jag tror det är Mûntze eller vad han nu hette som ligger i en säng med något sliskigt siden lakan på sig och så "reser sig" något som man tror är ett manligt könsorgan, men icke sa nicke, han lurades med en pistol hahahhahahaa.. det tyckte jag var gräsligt men smaken är som baken, jag är ju lite lagom pryd också. det kan va så att jag blandar ihop filmer nu, men jag tror det var i denna film denna fina scene var...hoppas allt är fint med dig miriam, gott nytt år

malin sa...

Säkert ett onödigt tips, du har säkert sett den för länge sen, men annars är Swing Kids en rekommendation - 2:a världskriget, och ungdomar som protesterar genom att dansa swing. Jättebra musik!

Elina sa...

Spännande film! Och vacker. Den måste jag ta och se någon gång. Och ja, fram för mer presenter och trevligheter -som på gamla goda Rufsa-tiden, kommer du ihåg den eller är du för ung?

Sarah-Lou sa...

I was hesitating about this movie - bu finally I trust you and I'm going to watch it!
Thank you!

Miriam Parkman sa...

sulvis: Gör så!

billie black: Haha jo det är i den här filmen den scenen finns med... Och jag håller med dig, den är rätt så fjantig. Sexscenerna i huvudtaget är ganska snuskiga/äckliga, som när ärkeskurken, kapten Franken, kommer in helt näck i damrummet och friskt viftar med sin lille (!) vän i bild... :P Trots detta tycker jag ändå om filmen! Du kanske borde se om den? (kläderna gör det värt;)
Hoppas allt är bra med dig och Emil också, och Gott nytt år!

malin: Nej, jag har inte sett den! Dock har jag hört om den jättemånga gånger, så jag borde verkligen se den...

elina: Jojo visst kommer jag ihåg rufsa! Jag var lite för ung för att riktigt vara med på dess glansdagar, men mycket spänning gav det ändå.. (och ångest, måste jag tillägga... det var en rätt kraftig hierarki!)

sarah-lou: Well, I liked it at least, so I hope you won't get disappointed!

Karin sa...

Gillar du filmer om andra världskriget ska du spana in den norska filmen Max Manus

esme and the lane way sa...

I love this film too, I watched it twice in a row when I rented it, and will watch i again!

I just found your blog, and I love it!