tisdag 2 december 2008

Tips för jämna röda läppar
Jag har rött läppstift så gott som hela tiden, vilket innebär en hel del tekniker och teorier för att det ska hålla sig så snyggt som möjligt. Det första man behöver bestämma sig för är om man vill ha ett torrt eller fett läppstift, dvs om man vill att det ska vara ett lättare och mer transparant läppstift, eller ett heltäckande som sitter. Fördelen med ett torrt är att det är lättare att torka bort om det blir ojämnt, jämfört med ett fett där man nästan får täcka med foundation om det kommer utanför. Men, ska man ha läppstift hela dagen lång är ett fett att rekomendera.
Jag använder samma läppstift hela tiden, och jag har hittat en favorit i Maybelline's Rouge Passion nr. 49/535. Det har en en perfekt röd nyans för min bleka hy, som inte är för blå, och så är det återfuktande och väldigt hållbart. Jag har precis köpt mitt andra exemplar av det, och det första räckte i nästan fem månader. Jag tycker det är prisvärt för 100 kronor.
Nu har jag dessutom gjort en fantastisk upptäckt i Mx Factor's läppenna Fire nr. 12. Tidigare har jag använt billigare läppennor, utan att jag tyckt att de gjort någon skillnad alls. Men, innan jag slutade helt tänkte jag pröva en lite dyrare, för att se om det skulle löna sig. Och det gjorde det minsann! Den här läppennan kostar 75 kr, är väldigt lätt att applicera och gjorde så att läpptsitftet nästan såg orört ut efter fika med kaffe och en ganska svåräten macka med keso och grönsaker. Väldans bra!
My favorites for beautiful red lips (that doesn't look trashy after you have eaten);
Maybelline's "Rouge Passion nr. 49/535 extreme moisturizer lipstick" and Max Factor's "Fire nr. 12 lipliner". Priceworthy products if you wear red lips every day like I do!
Med vänliga hälsningar,
Miriam

8 kommentarer:

Betty Lou sa...

skulle vilja använda rött läppstift mer än vad jag gör, vilket är sällan, just för att jag är rädd att det ska blöda & så ser det illa ut efter nån timme och jag märker inte det föränn det bara är färg runt om haha. köpte dock en bra läppenna för ett tag sen, en transparent från nivea. funkar faktiskt fin fint. jag har problem med att hitta rätta nyansen för mig, har 2 olika från besamé (matta) och nån från max factor (mittemellan matt & fet) som får funka tills jag hittar det perfekta :D

Betty Lou sa...

har aldrig förstått vad som menas med blå, i ansiktet alltså ;D

Betty Lou sa...

förresten, kolla ebay.com eller ebay.uk där kan man fynda smink! har precis köpt i.D-sminkborstar 3 st för priset av 1 (knappt det) inklusive frakt.

Anonym sa...

Jag skulle säga att MACs Russian Red matta läppstift är den ultimata röda, och sitter som berget. Det kan nästan vara ett problem att få bort det (hehe, åh nej)... Ruby Woo (MAC) är också bra har jag hört.

Glamour-Och-Fläskpannkaka sa...

Tack för tipset!
Jag letar efter ett rött läppstift i mjukare nyans. Skall testa detta!

Miriam Parkman sa...

betty lou: Jag har fått disciplin på att kolla läppstiftet med jämna mellanrum nu, så att det ser bra ut. Eller ja, nu är det mer en vana, man känner liksom när läpparna känns torra. Ha något att spegla dig med i fickan så är det lugnt! ;)
Jag tror att du också skulle passa i det här från Maybelline, då jag fått uppfattningen om att du också är ganska blek (vilket är fint tycker jag) Om man har ett läppstift med för blå nyans kan det lätt ge ett kallt intryck, hyn ser alltså lite "blå" ut.
Tack för ebay-tipset!

anonym: Jag har läst om det där, och att det är det enda som Dita von Teese använder. Men, varenda gång jag kollat MAC's utbud tycker jag aldrig att jag hittar något som ser bra ut. Dessutom vill jag ju ha ett fett läppstift...

sister disco: Prova på bara!

Betty Lou sa...

kanske det, hittade på ebay för knappt 1 pund. så det är ju värt att testa, i jakten på den perfekta nyansen :D jo jag är väldigt blek, blir ju inte brun heller. vilket jag tycker är skönt för jag gillar att vara blek, kanske inte om benen för dom är grådaskiga vilket inte är så fint. kör med brun utan sol så få jag en lite finare blekhet

Miriam Parkman sa...

betty: Absolut värt det!
Jag tycker också om att vara blek, även om jag gillar att bli lite brun på sommaren för att jag får fräknar. Men, solar jag för mycket blir jag bara röd, så det är bara att gilla det bleka läget! ;)