söndag 17 maj 2009

Den där frisyren...
Jag fortsätter att öva min balfrisyr, och den här gången provade jag med läggningsvätska och serum. Meen, det blev inte så bra. På läggningsvätskeflaskan stod det att man skulle fukta nyduschat, handdukstorkat hår med det, och sen rulla. Men mitt hår går bara inte att kamma när det är blött. Det blir bara ett enda trassel, så till slut gav jag upp och rullade upp alltihopa ändå, tovigt och trassligt. Så, det blev väldigt få lockar den här gången!
Nästa gång ska jag därför försöka rulla upp håret torrt, och sen fukta med läggningsvätskan. Vad tror ni? Serumet funkade iallafall ganska bra.
Här är Nadjas instruktioner också!
(jag hoppas att det är ok!)
Såhär såg det lite grann...
Jag försökte så gott det gick att följa Nadjas schema, men det är ganska svårt. För, jag har mycket hår! På några ställen har jag fått göra fler för att det i huvudtaget ska gå att rulla ihop. Men, somsagt, den här gången blev det bara trassel så det blev inte så bra.
En liten klut på det hela håller ihop lockarna bättre under natten!
Såhär såg det ut när jag skulle kamma ut...
Sen om det då blir såhär bra som det blev sist är det bara att kamma bak sidan och luggen och fästa med hårnålar! Kanske ge luggen ett litet "lyft" framåt med kammen så att den får lite volym.
...men, idag blev det såhär istället.
Here are the instructions I got from Nadja for my promhairdo!
I tried it again today, but it didn't turn out as nice as last time at all... I rolled it from wet hair, which is a complete disaster with my hair. I can't comb it at all, so it just ended up messy and with frizzy small curls. But, I took some pictures of it anyway, but I plan to do it one more time before the prom and then hopefully, do it better.
I will translate Nadja's instructions for you soon!
Med vänliga hälsningar,
Miriam

23 kommentarer:

Hanna Persson sa...

vilket jobb!

Jacqueline sa...

jag fönar mitt hår torrt sedan fuktar medd låggningsvätksta och lägger upp det, det fungerar fint för mig, om det är några lockar som blir toviga borstar jag dem med en svinborste, och sedan sprayar, funar bra för mig!

Casey sa...

You look gorgeous and so glamorous! :) I can't wait for the translated instructions too... you're so sweet to do that! :)

Panoptica sa...

It looks beautiful... it'll come out as you like with a little bit of practice...

I want a hair do like that... I'll wait patiently for the instructions... hope it works on my short hair...

lisagbg sa...

hej, så hederligt av dig att lägga upp nåt sånt här. slipper jag vända upp och ner på hela cyberspace efter tydlig hårmall. ska användas på balen ;)

Betty Lou sa...

du är på rätt väg men det blir bäst resultat om du har på läggningsvätska när håret är blött. gå omkring med det i handuk ett tag och sen dela in det i mindre delar som går att borsta. vilken läggningsvätska använder du? rek. start wellas, kostar kring 140 kr och räcker väldigt länge. så är det sprayflaska vilket är bra. du får försöka hitta nån antifrizz mousse eller balsam för det lockarna blir finare då

Anna Neah sa...

Kan tänka mig att det är svårt med så mycket hår.
Ett tips om du vill få det blankare är att använda en skruvlockstång i torrt hår för att göra dina pincurls (Spraya lite med värmeskyddande spray på varje lock innan). Fäst dem sedan med hårtnålar enligt ditt vanliga schema. Efter någon halvtimme eller timme (fast det skadar inte om det sitter längre) när de svalnat, tar du bort nålarna och voila, så har du blanka lockar att jobba med.
Detta kanske man bara ska göra vi speciella tillfällen eftersom det sliter mera på håret. Men jag gör så och det funkar bra.

Jenny sa...

Åhh jag hoppas verkligen att du får till det så att du blir nöjd på baldagen, När är den förresten? Så man kan svänga förbi och kolla på alla vackra människor!

stina sa...

Ett tips för att kunna kamma håret när det är blött är att kamma en första gång i duschen medans du har balsam i håret. skölj och handdukstorka sedan utan att rufsa till håret. så går det mycket lättare att kamma sen.

Samara sa...

Tidningen Amelia kom i min brevlåda idag,och det stod adressen till din blogg ! =)
Nu kommer du nog att få sjuttioelva kommentarer typ,hihi.

Erika sa...

Tackar så mycket för intruktionerna! Har provat lite, men just den här varianten var ny. Får se om jag kan prova till helgen =)
En idé för att få läggvätskan att ta ordentligt, är att tvätta håret på morgonen och sen på kvällen fukta efter att man kammat ordentligt. Är håret kammat innan det blir blött brukar i alla fall mitt bli mer lätthanterligt. =)
Det blir med all säkerhet tjusigt hur du än gör! Lycka till, ska bli spännande att se den färdiga utstyrseln!

Cherry Cupcake sa...

Har också problem att kamma mitt hår när det är blött. blir som ett enda stort svinto!

Jag brukar använda En lock mousse från Sebastian, antingen i torrt eller vått hår och sedan göra mina pni curls, resultatet blir riktigt bra. mjuka fina lockar med stadga!

Vad jag kan se tycker jag du har lyckas riktigt bra :)

Felicia sa...

Du läser mina tankar!Jag ska på lyxfest snart och tänkte fråga om du har någon fin frisyr. Tack!

bénédicte sa...

Jeg vet ikke om dette hjelper deg, men håret mitt er også veldig frizzy når jeg krøller det! Da jeg hadde langt hår pleide det å hjelpe å bruke en papirlapp på enden av krøllen ("permanentpapir" eller bare toalettpapir) for å unngå at tuppene fliser seg i krøllen. Ha litt vann og eventuelt leggevann i en sprayflaske og spray pin-curlsene etter at du har festet dem på hodet. Og denne siden er uvurderlig (hvis du ikke visste om den fra før!): http://community.livejournal.com/vintagehair/

Lina sa...

Du är så vacker! Ville bara säga det :)

Johan sa...

Väldigt trevlig blogg!

Nadja, Lillen och Lillens pappa sa...

Pröva att använda långa hårnålar istället för klämmorna när du har så mycket hår (hur kan du sova med dem föresten??? *huga*) Ibland kan klämmorna trassla till håret ännu mer!

Och prova att kanske dubbla antalet lockar i min besktivning (utan att ändra lägggningsmönster)... Sedan när du tar loss lockarnaa så borstar du ut dem två och två istället för en och en...
Jag saknar mitt långa hår när jag ser ditt!

Miriam Parkman sa...

Tack igen för alla era ovärderliga tips och kommentarer!

Jag ska öva en sista gång nu på fredag, och då tror jag att jag ska prova att antingen fukta torrt hår med läggningsvätska innan jag rullar eller fukta sen när det redan är upprullat.
För, hur mycket jag än försöker borsta mitt hår blött så går det inte. Ni har alldeles otroliga tips, men det blir ändå bara svinto av alltihopa!
Jag kan också tänka mig att Anna Neahs förslag, med locktångsrullade pin curls kan funka bättre på mig, eftersom att det är så jag gjort tidigare. Det blir mycket blankare på mig, så antagligen funkar det bättre för min hårtyp. Men vi får se!

Betty Lou, ang. vätskan, så köpte jag en riktigt billig på Ica som heter "Glimor" i en härligt 80-talsdesignad flaska som på ett ögonblick fick mig att minnas hur mormor luktade. Bara det var nästan värt det! Men jag vet inte riktigt hur bra den var... Den du föreslår låter ju bra, men jag är tveksam till att lägga ut ytterligare 140 kr. Men kanske om jag får ett sommarjobb snart!;)

Och Najda, jag tycker att det är jättesvårt att fästa med nålar! Det sitter inte alls då, och jag älskar mina klämmor, haha (de känns inte alls när man sover). Första gången jag provade gjorde jag fler rullar än i din beskrivning, och det blev ju somsagt bättre. och jag borstar redan lockarna två och två! hm. Men det kan ju bero på att jag inte har en svinborste också... Kanske får önka mig en i studentpresent! ;)

Förra gången fick jag en fråga var mina hårblommor kommer ifrån också, och svaret är H&M. De har superbra utbud just nu!


In english:
Thanks again for your excellent advices and comments! I will try to translate the instructions before the weekend:)

Anonym sa...

öva öva öva... det vill säga Yta yta yta!
Gud vad jag saknar intellektuella bloggar. Här
finns ju bara bimbos.

Tuss sa...

Hej Miriam! Måste bara säga stort tack för din blogg. En så enorm inspiration, du är så fin jämt och gör att jag också vill vara fin. Fick en kommentar på min blogg om att jag härmar dig för mycket. Det var nog meningen att jag skulle bli sårad, men jag blev bara glad... Eftersom att jag påminner lite om dig. Det vill jag! Kanske inte sno din stil helt, men hitta de saker som jag gillar och så... Tack Miriam! Du är fantastisk!

rebecka maria louise sa...

hej!

nu har du ju redan fått massor med svar men jag tänkte bara säga att jag definitivt tycker att du gjorde ett bra val när du valde glimor, för den är inte bara billigast den är bäst. och man behöver inte dränka håret i vätskan som man måste med wellas. dessutom håller lockarna väldigt länge! min ödmjuka åsikt ;)

mvh

lotten sa...

Hej!
Har själv mkt tunna hårstrån (typiskt nordiskt ljust hår?) som tovar sig om jag borstar det blött.

Mitt bästa tips för att få hållbara lockar är att ta torrt hår, slinga för slinga, fukta med hårspray och sedan rulla upp på rullar "Elle Sammetsspolar" som finns på www.bellbox.se under övrigt. Värm under fön (obs blås i "rätt" riktning) så att det torkar ordentligt. Låt kallna innan du rullar ut. Ta ut lockarna försiktigt och spraya lätt.

Har testat det mesta. Läggningsvätska, rullar med kardborreyta mm. Mitt mjuka hår fixar inte det.

Lycka till! Hoppas du får en underbar bal!

barnens Hjältar sa...

Vilken underbar livsstil :-)
Finns inte så många av dig gissar jag -)
Trevligt att läsa och se dina bilder ..
Ha en fin lördag!