torsdag 14 maj 2009

Musiktips!

I lördags på biblioteket hittade jag en samling cd-boxar som hette Svensk Jazzhistoria, från 20-tal till 50-tal! Mycket roligt tyckte jag, och lånade hem vol. 2 (1931-36) och vol. 5 (1943-1947). Och faktiskt, mycket bra fanns det även i Sverige under den här tiden! Allt från amerikanska covers till dansbanedragspel i låten Plinke Plonke med Lill-Arnes Sväng-Gäng (!).

Det finns också enstaka ljudklipp med gamla intervjuer! Bl a med "Stockholmskillen och hans böna" på Gröna Lund 1943. Väldigt kul!

Vol. 1-5 finns att köpa här, men den första kom ut 1992, så de borde ju finnas billigare någon annanstans också.

Ett starkt tips somsagt!

I found five cd-boxes called "Swedish jazzhistory" at the library this saturday, and they're really good! From 20's to 50's, they play the most popular songs, with their history in the booklet. There's also short interviews now and then with the young people who danced to the music! Very funny.

Med vänliga hälsningar,

Miriam

10 kommentarer:

Betty Lou sa...

jag stod och fingrade på dom när megastor i sthlm hade utförsljningsrea för några månader sen men hade inte riktigt råd tyvärr. verkar vara massa bra på

Betty Lou sa...

megastorE ska det stå :D

sapa! sa...

Haha, lill-arne rocks! (L)

Camilla sa...

Så trevligt! På tal om musiktips - jag tänkte fråga dig om du har några tips på bra fyrtiotalsmusik. Jag läser för närvarande en väldigt trevlig bok som utspelar sig i England under fyrtiotalet och känner att det vore trevligt med lite passande musik som ackompanjemang när jag läser. (Ps, jag har spotify, så om du har någon fin lista får du gärna skicka!)

(Ps2. Jag gillar din blogg!)

bénédicte sa...

Sverige har alltid hatt mange gode jazz-musikere, jeg tenker på Jan Johansson, Monica Zetterlund; (selv om de kom en god stund senere!)

Spennende å finne riktig gamle plater, uansett - håper du finner en spiller å spille platene på!

Rose sa...

I love your blog and flickr! You have amazing style. I found these through Casey's elegant musings. If you are ever in New York I would love to take your photo! www.rosecallahan.com

Linn Ekholm sa...

http://blog.caseybrowndesigns.com/ koll apå den adressen, på flickr favourites #81. Visst rä det du på ena bilden?

Kram!

Josefin sa...

Jag har min 18års fest i helgen med tema 30, 40 och 50-tal och undrar om du har tips på några fina frisyrer? :) Jag har självlockigt hår som är lite uppklippt och ungefär axellångt. Tänkte att om det är någon man ska fråga så är det dig, :)
Ha det fint!

Miriam Parkman sa...

betty lou: Ahh sånt där har jag varit med om flera gånger också... Väldigt irriterande! Som när Twilfit stängde inne i Sundsvall, och jag för det första hade missat utförsäljningen på en vecka och för det andra inte alls hade mycket pengar. Men men, man får väl bara hoppas att det kommer fler chanser!

sapa: Haha ja absolut!

camilla: Hej och vilken bra idé! Självklart vill man ha lite musik till:) För det första har jag en kategori som heter "Musik" där du kan hitta en del. Jag har också Spotify, men använder det inte så ofta så jag har ingen direkt lista att skicka. Men sök på Billie Holiday, Artie Shaw, Glenn Miller, Mills Brothers, Ella Fitzgerald, Alice Babs och Lois Armstrong så har du några av mina favoriter!

bénèdicte: Ja Monica är en av mina favoriter! Hon och Alice Babs är två av Sveriges bästa sångerskor någonsin.
Jag hoppas också att jag hittar en spelare!

rose: Oh thank you! I'm so glad to hear that:) I really want to go to NYC someday, and I will definately contact you when it happens! Your photos are really nice. And if you're ever in Sweden... ;)

linn ekholm: Ja det var det! Tack för tipset:)
kram!

josefin: Åh vad roligt! Kommer det finnas bilder på det någonstans sen?
Om du har självlockigt hår finns det tusen möjligheter! Det gör det hela mycket lättare, än för mig som har spikrakt hår. Istället för att lägga upp hela håret kanske du bara behöver forma till dina egna lockar med något vax eller serum för ett imponerande svall, och sen sätta upp/forma luggen och sidorna på valfritt sätt. Om du vill kan du kolla min kategori "Hairdo Tutorials" där jag gjort några enkla steg-för-steg bilder för sånna varianter. Jag ska också göra en till på frisyren jag gjorde i måndags till imorgon, om du är sugen på en sån. Men sånna här "tutorials" finns det mängder av på youtube också, så sök där på "30's hair" eller vad du nu är ute efter så lär du hitta en del. Kolla gamla bilder och få inspiration, och prova sen att göra frisyren efter vad du sett.
Lycka till!

disa sa...

月見草油,中油,汽油,油壓,苦茶油,機器,蔥油餅,加油站,油價,中油,油價查詢,升降機,指甲油,油漆,拖板車,油壓,汽油,加油站,加油,橄欖油,三酸甘油脂,加油站,椰子油,指油壓,加油站,原油價格,海豹油,油桐花坊,吸油機,加油站,雲南婆婆,姑婆芋,大老婆,老婆,老婆,青蛙,歌詞,婆羅花,論壇,坐月子,阿龐,老婆大人,月子餐,老大,孕婦,老婆,渡假屋,趙樹海,大嬸婆,汽機車,冠佑,老婆餅,鶯歌,阿婆,吉祥話,阿婆冰,屈中恆,婆婆,虎姑婆,影片,花蓮民宿,花旗銀行,流星花園,流星,桃花運,花蓮旅遊,花蓮,花旗,流星花園,海洋公園