måndag 23 maj 2011


För kommande slöa dagar

När solen gassar är detta en snabb törstsläckare;

Saften av 1/2 citron och 1/2 lime, fläderblomssaft och färsk basilika

Blanda citrussaft med fläderblomssaft och spä med vatten efter smak. Avnjut med färsk basilika, en skiva lime och is!

Fläderblomssaft är busenkelt att göra själv och smakar hundra gånger mer än köpt. Inom kort kommer fläderträden stå i blom och då gäller det att passa på! Saften kan man sen njuta av som dryck rätt och slätt eller göra sötsyrliga parfaiter, krämer, pannacottor och marmelader av. Både blommorna och saften går dessutom alldeles utmärkt att frysa in för sommarsmak året om!
Det här receptet brukar vi använda i min familj och det blir alldeles utsökt.

Quench your thirst with elderberryflowers
One of my absolute favourite flavours on earth is the one from the elderberryflower.  Every summer we make cordial of the blossoms, and it's the best thirst quencher ever!
This weekend I served it with the juice of 1/2 lemon and 1/2 lime, fresh basil and lots of ice for a warm afternoon on the balcony. The taste of summer!

Med vänliga hälsningar,
Miriam

5 kommentarer:

lisa sa...

ser gottgott ut :)

Rakel sa...

Takk for oppskrift. Så fine glass du har :)

YoKo - Liten Anna sa...

Vad oerhört vackra glas!

Tora sa...

Blev jättesugen på att göra flädersaft nu! Men, någon som har tips på var i Stockholm (helst västerort!) man kan plocka fläderblommor?

karin - trattoria sa...

låter jättegott :) gillar kombinationen av basilika och fläder :)