onsdag 18 maj 2011I final
Under min danssemester i Vilnius var jag med i en så kallad "Jack'n'Jill"-tävling; en tävling där man anmäler sig separat som förare eller följare och sen dansar med lottad partner. Det är en vanlig tävling på klubbar och läger för Lindy Hop, Shag och Balboa, i mindre eller större skala. Under Harlem 2011 anordnades första uttagningen mitt på ett stort torg i Vilnius, med ungefär 30 par dansande. Därifrån valdes 12 par ut att gå vidare av ett gäng domare bestående av olika lärare. På kvällen var det först semifinal, varifrån 7 par valdes ut av samma domare, och sen final, där publiken fick välja vinnare. Och vet ni vad? Jag kom till final! Jag hade aldrig trott att jag skulle komma så långt eftersom att jag inte alls var nöjd med min dans under semifinalen, men tjoho och tjohej, så blev det! Ovan ser ni andra finallåten, framförd av alltid så fantastiska Carling Family Band, med mig och min österrikiske partner Rudolf först ut. Det var skoj!

Här kan ni se semifinalen 1 och 2./Click there to see the prelims 1 and 2
Här kan ni se finalen 1 och 3. /Click there to see the finals 1 and 3

During my dance vacation in Vilnius, I came to the finals of the big Jack'n'Jill-competion!
For those who don't know, a Jack'n'Jill-competion is when you sign up as either a leader or a follower, and then get your partner selected by lottery. I really didn't think I would make it to the finals, so I'm still a bit surprised but very happy and proud!

The clip shows the second song of the finals, played by the always so amazing Carling Family Band, with me and my partner Rudolf first. Fun times!

Med vänliga hälsningar,
Miriam

28 kommentarer:

Toni Jo sa...

you are amazing!!!! This video was hypnotizing, how fun to watch you go!! Well done, you!

erika sa...

Ååå va roligt att se dig dansa! Har tänkt på det några gånger att det vore så skoj, har du lagt ut nån mer video som jag missat?

Det ser såå fantastiskt roligt ut..tänk om man nån dag skulle våga prova.. :D

Ida sa...

Snyyyggt! Och final minsann, grattis!!

L. sa...

Gud vad roligt! Grattis!

Rakel sa...

Grattis! Så gøy å se deg danse, du er kjempeflink :)

Anonym sa...

UNDERBAART!!! HEL FANTASTISKT OCH SÅ DUKTIG DU ÄR!!!!!

Hanna sa...

Helt underbart ju! Åh man blir ju själv sugen på att börja! :D

Karin sa...

Vad duktig du är Miriam! Man blir så inspirerad! Somriga kramar!

Fru Ekeby sa...

Tack för inlägget om Beirut! Härlig musik! Mumms för själen!

Sandra sa...

Tjusigt värre, kul att ni tog er till final! Jag önskar jag kunde dansa!

Johanna sa...

Du är verkligen superduktig! Önskar att jag inte var så töntigt blyg och inte vågar gå själv på danskurs.

Yoko sa...

WoW! That totally made my day!


Vad UNDERBART! måste börja dansa Lindy med alla andra (som redan gör det)!


Nä NU: back to work!

Yoko sa...

Ha ha! Jag missade det helt:

CARLING BAND!
de har jag ju lirat med på BLidÖ!!!!

De är underbara....hela familjen!

Stina sa...

Vilken gyllene stund för ögat att se detta klippet, man blir ju väldans sugen på att börja själv :)

Kerstin sa...

Men va häftigt! Det hade jag hängt på, helt klart,om det hade varit möjligt när jag var i din ålder. Typiskt att man antingen ligger före eller efter i tiden. En undran; hade ni möjlighet att träna innan med er lottade partner? Ni dansade så bra ihop. Du hade verkligen "det rätta svänget".

Kråkan sa...

Shit va spännande att komma till final! Snyggt filmat för övrigt, och så klart bra dansat!
Jag har precis börjat dansa jag med, och det är typ det bästa i livet just nu.

fröken Julia H Lundqvist sa...

Å så underbart! Helt fantastiskt! Och grattis till finalplatsen!

sophia sa...

grattis! åh va fint! Skulle gärna lära mig just denna dansen men vet inte om jag skulle våga :)

bokmald sa...

Vad duktig du är! Och så pepp man blir av filmen. Jag blev lite extra glad i hjärtat av att se två killar dansa också :)

Till alla som säger att ni är för blyga eller inte vågar testa på att dansa lindy hop: Man lever bara en gång!
Jag är varken bra på att hitta rätt gung eller komma ihåg koreografier, men jag testade ändå och det var så himla roligt!

I början får man en massa partners (vi roterade partners där jag dansade) som trampar en på tårna, räknar högt för sig själv och glömmer bort dig, försöker tvinga ut dig i en snurr vid helt fel tillfälle osv osv. Men alla är ju nybörjare i början. Jag kan bara rekommendera att testa det i alla fall. Man blir så glad och mår så bra!

Gunilla Byström sa...

Jätteroligt att se dig dansa! Så bra. Och till Carlings. Wow!

Miriam Parkman sa...

Tack snälla, söta, fina ni för dessa uppmuntrande kommentarer! Jag blir så himla glad.

Mindre glad blir jag dock av alla er som skriver att ni gärna skulle vilja dansa, men inte kan/inte vågar. Här kan jag inte annat än att hålla med Bokmald; man lever bara en gång! Det är lite läskigt i början, tro mig (jag åkte helt själv till Herräng första gången utan att känna någon och undrade flera gånger vad jag gett mig in på egentligen). Men, så fort jag väl börjat dansa var all nervositet som bortblåst; alla är ju nybörjare i början! Just nu är det dessutom en riktig vurm för Lindy, så om man vill börja kommer man knappast vara ensam om nyfikenheten/nervositeten.
Så kom igen nu, ni vågar, ni klarar att göra fel (kolla bara när jag halkar i klippet ovan!) och fram för allt; ni vill inte missa det här! Kom igen. Börja dansa.
Bäst i Stockholm; http://www.chicago75.se
I Göteborg; http://www.wcj.nu/
I Uppsala; http://www.swingkatten.se/
Det finns många, många fler städer som också har kurser, så googla på din stad + lindy hop så hittar ni säkert något. Annars; kom till HERRÄNG!
http://www.herrang.com/

Thank you so much for your lovely, encouraging comments! They really make my heart skip a beat.

Miriam Parkman sa...

p.s Om ni har några andra frågor om att börja, hur det funkar på Chicago/Herräng osv, tveka inte att fråga! d.s

Miriam Parkman sa...

p.s 2 Kerstin, det är inte försent ännu! d.s

Yoko sa...

ok....tror du att man kan ta med barn till herräng...ensam?

Finns det många barnfamiljer där? jag kanske kan ta henne i famn o lindy hoppa med henne....om hon vill...

Miriam Parkman sa...

Det brukar finnas en hel del barn (många lärare tar med sina små telningar) och de brukar ha barnvakter. Prova att annonsera efter en barnvakt, typ i Herräng eller på lägrets hemsida, eller skriv till administrationen och kolla om det finns någon "allmän" barnvakt. Jag har ju inga barn själv så jag vet inte exakt hur det funkar tyvär...
(men det brukar finnas gott om lekkamrater)

Ylva sa...

Hej!

Jag ska åka till Herräng och det ska bli jätteroligt. Jag har dansat lite till och från när tillfälle ges men ska nu verkligen se till att jag utvecklas i min dans. Jag minns en bal då jag lyckades imponera på ärkebiskopen med min taffliga lindy. Men är man glad amatör så är man!
Så, det är så sant det där med att våga dansa. Och de flesta förarna är jättesnälla. Är de snobbiga så är det ju deras problem, eller hur?Dessutom så rekommenderar jag varmt herrängs nybörjarkurs. Jag åkte dit, kunde inte ta ett steg, och vips så kunde jag dansa hjälpligt eller så att det blev roligt åtminstone. Och himlas vad man känner sig cool när man verkligen klaffar och får till swinget!

. sa...

Coming from a fellow lindy hopper and long-time follower, I'm so glad to see such a great video of you dancing. You're absolutely brilliant!

Janine sa...

WOW, You are amazing! Who won? I think it was between you and the
2nd couple, the ones right after you. I hope you won, your dance style is more unique than the others (and you had a good partner). I have learned that you MUST have a good partner. You must meet plenty of nice gentlemen!!! I used to LOVE to go swing dancing and you brought a broad smile to my face and a ton of nostalgia!!!