torsdag 5 maj 2011


Up in the air
Behind the scenes; Breighton Airfield, Selby, Manchester.
I slutet av dagen igår fick jag och Emmelie varsin flygtur. Jag åkte i det här ryska planet och det var bland det häftigaste jag någonsin gjort! Vi såg ut över landskapet med ängar och fält, och rätt som det var åkte vi rätt upp och sen hela vägen runt. Upp och ner!
Det var helt galet roligt, om än lite läskigt!

Me and Emmelie are having a great time here in Selby, and yesterday we ended the day with taking a little ride with two of the planes. It was completely amazing!! The view was beautiful and before we knew it, we took a loop! Upside down! It was crazy but really, really fun. A bit scary though!

Med vänliga hälsningar,
Miriam

7 kommentarer:

Sara sa...

Vill bara upplysa om att dessa plan är från första världskriget och mellankrigsåren och knappast användes under andra världskriget. Sen hoppas jag verkligen att ni tänker retuschera bort järnkorset, då jag och säkert många med mig finner det stötande att posera framför nazistiska symboler.

Men du ser som vanligt förtjusande ut!

Miriam Parkman sa...

Sara: Ja, du har helt rätt. Jag visste inte så mycket om planen innan vi åkte, men nu har vi fått en hel del historielektioner!
De flesta plan de har på Breighton Airfield är, precis som du säger, från första världskriget och mellankrigstiden.
Just det här planet är en exakt kopia av "Röde Baronens" plan, från första världskriget. Då hade ännu inte järnkorset blivit en nazistisk symbol, utan var bara en medalj för tapperhet. Hela planet kommer synas i bilderna sen, för dess motorhistoriska syfte. Men, jag tänkte till både en och två gånger innan fotograferingen, just för att jag inte heller kände mig helt bekväm med att posera framför något som kan vara stötande. Dock var planets konstruktion och färger så fina att vi inte kunde låta bli att ha med det! Dessutom har vi fotat med alla möjliga plan, från alla möjliga länder. Vi använder inte planen som rekvisita för dess bakgrund, utan för deras estetik.
Men jag uppskattar att du var så uppmärksam!
Och tack:)

jessica sa...

ni har perfekta moln i bakgrunden ser jag. ska bli kul att få se bilderna, kan inte gå fel med en sån tjusig modell.

Harpa J sa...

Jeg glæder mig heldt vildt til at se billederne!

Yoko sa...

lägger du upp bilderna sedan?!

Rakel sa...

Så gøy å få være og få en flytur!
Gleder meg masse til å se bildene :)

Miriam Parkman sa...

Tack, jag är minst lika nyfiken på bilderna själv...:P