måndag 26 september 2011


Appropå skor...
Missa inte Johannas inlägg om 40-talets makalösa skomode!
Jag har länge tänkt göra ett inlägg på samma tema, men nu känns det helt överflödigt.
Läs här istället!
Talking about shoes...
I've been thinking about making a post about the marvellous shoe fashion of the 40s for a while, but now I don't have to do it anymore. Just read Johanna's fantastic post about it instead! Here.
Med vänliga hälsningar,
Miriam

8 kommentarer:

Emma Robertson sa...

I love all these. Sooo beautiful.

xo,
Em

LadyAngore sa...

Underbart!

Lillgull sa...

Hej!
Som trogen läsare och "beundrare" så har jag nu en liten fråga som förmodligen kommer att misstolkas. Men iom denna hänvisning som du gjort måste jag ändå, ta mig modet att ställa den. Vill ju inte verka gnällig eller petig, och jag har själv gjort som du och Johanna ett antal gånger.
Min blogg är dock inte lika stor som varken din eller Johannas och jag "livnär" mig inte på min konstnärlighet och har därmed inga upphovsrättsliga krav själv att komma med. Jag har inte startat någon karriär eller fått ersättning eller jobb via min blogg.

Jag bara undrar om ni tänker (du och Johanna)på upphovsrätt etc. När ni nu använder bilderna ovan(där upphovsmannen inte varit död i 50 år)
Varken hos Johanna eller här synes någon VERKLIG källa var i bildens ursprung ligger. Ursprunget saknas- Konstnär och fotograf eller upphovsman helt enkelt är ej nedtecknade. Bilderna är ju vackra och ger verkligen fina exempel på 40-tals skor, men Johannas blogg kan man knappast kalla "privat" ej heller Kafferepet. Alla kan ju komma hit via google eller andra länkar. Så man kan ju inte hävda att man använder bilderna för privat bruk på sin blogg.
Enligt lagen så skulle det inte vara tillåtet att göra så här som vi gör.
Jag har länge funderat på detta och velat hit och dit om hur jag själv ska agera. Kan jag också göra som ni, och är det rätt? Ibland har jag gjort så som ni och efteråt har jag varit nervös att det ska få påföljder.

Är det oki att scanna in tidningssidor och bilder i böcker från 50-talet och använda det på sin blogg?
Jag har som sagt funderat mycket på vad som är oki eller ej. Och jag lutar mer åt att jag kanske vill göra mer som ni gör. Eftersom man ju får ett större urval av bilder om man visar exempel från olika källor och inte bara ur sin egen portfolio.Nu blev det lite långt. Men egentligen undrar jag ju bara lite hur du tänker.

Anonym sa...

gorgeous! xo

Laurence sa...

40's shoes are really the best!!!!

Ankis sa...

Kan du inte ge lite tips på höst- och vinterskor ändå? Jag tycker det är så svårt höst- och vinterskor som både värmer och passar 40- och 50-tals stilen.

Annika Strandberg sa...

Den gudomliga kvinnan i tikioutfit ser ju precis ut som du! :D

Hanna sa...

Nu önskar jag att jag kunde gå i klackskor.
Får ta och gå en kurs så man kan köpa såna finfina skor. :)