lördag 10 september 2011


Tips för hösten
Gamla klassiker på nytt!
Bonnier håller enligt rykten på att släppa en hel serie med bokklassiker, med nya, fina omslag illustrerade av Petra Börner. Jag som är svag för vackra bokomslag faller ju som en fura! Även om det är lite roligt när gamla böcker får nya omslag i gammal stil. Men, jag tackar och tar emot!
Så, i torsdags när jag åkte till Karlskoga för att hälsa på min bror köpte jag "Älskaren" av Marguerite Duras och "Den allvarsamma leken" av Hjalmar Söderberg, vilka båda är böcker jag länge velat läsa. När jag läst ut dem kommer de garanterat få finplatser på bokhyllan!

Böckerna finns bl a på Pocket Shop och kostar mellan 69-79 kr.

I found two old bookclassics with new, great covers the other day! It's kind of funny when vintagebooks get new covers in vintagestyle, but what the heck. I like them! And for this thursday when I was travelling to visit my brother it was just perfect. Two books I've wanted to read for a long time+great covers= bingo!

Med vänliga hälsningar,
Miriam

10 kommentarer:

S.L. Gabriel sa...

Åh, det är så fint med gammaldags bokomslag. Visste du att Pengiun books också ger ut gamla classiker med nygamla bokomslag? Helt underbara fast jag kan ju inte köpa dem. Inga pengar. http://us.penguingroup.com/static/pages/classics/hardcoverclassics/index.html

E L I N sa...

Himla fint tycker jag, böcker ska vara fina!

Anonym sa...

"Den allvarsamma leken" är verkligt bra.

Emma Robertson sa...

Yeah, I've seen a lot of the classics getting "new" covers that are made to look vintage. I love them. So pretty.

xo,
Em

Kerstin sa...

Håller med om att "Den allvarsamma leken" är mycket bra. Sedan skrev Gun-Britt Sundström (favoritförfattare)"För Lydia" som är samma historia i nutid (1973)ur Lydias perspektiv.

Clara sa...

Har du läst "Att föda ett barn" av Kristina Sandberg? Tror du skulle tycka om den. 30-tal & Örnsköldsvik.

Mads sa...

Åh, Älskaren har jag inte läst men filmen (franska versionen, inte den amerikanska) är nog det vackraste jag sett någonsin. Berätta gärna hur boken var när du läst ut den!

Agnes sa...

Åh de är ljuvliga, jag har bestämt mig för att läsa varenda en under hösten!

Alexandra sa...

Åh va tjusigt den allvarsamma lekens omslag blev. Mycket bra bok förövrigt!

Madeleine sa...

hjalmar söderberg är ju bara så bra. och den allvarsamma leken är nog bland de bästa boken jag har läst!