torsdag 28 augusti 2008

Tim Walker
Den 13 oktober fyller jag 18, och då önskar jag mig bl a boken "Pictures" med den brittiske fotografen Tim Walker's bilder. För, hans modebilder är alltid något mer än bara en modebild. Det är saga, fantasi, prinsessor och leksaker, Alice-i-underlandet-världar och magisk dramatik. Nya kläder sätts in i små, egenkomponerade världar som vips bildar ett nytt konstverk.
Se bara på den fullständigt magiska bilden ovan, från ett reportage för Vogue i Indien. Hela bilden är som ett mystiskt smycke, med Lily Cole som en liten fladdrande älva på trappräcket. Hennes röda hår bryter den isblå-gråa skalan perfekt.

Ännu en fantastisk bild med Lily Cole och Erin Fetherson (kommer ej ihåg vad den tredje heter!), också från Vogue.

Svansjön och Nötknäpparen?

Tim Walker själv i en riktig drömbädd.


For my 18th birthday I am wishing the brittish photographer Tim Walker's book "Pictures". I love his photographs, because they're always so much more than "just another fashionshoot". It's full of fantasy, fairytale and magic.

Med vänliga hälsningar,

Miriam

9 kommentarer:

Betty Lou sa...

jag fyller 12 oktober :D
brukar göra en önskelista men få se om jag gör en i år, får ändå inte vad jag önskar mig :(

Miriam Parkman sa...

Haha vilket sammanträffande!
Jag gör alltid en önskelista, för att jag fortfarande tycker att det är lite barnsligt kul. Jag vet att jag inte kommer få allt jag skriver, men det gör inget. Sen har jag också en väldigt bra mamma som tycker det är helt ok om man vill byta!
Jag tycker att du också ska skriva en önskelista, ändå, för sakens skull;)

Betty Lou sa...

jo får väl göra det. är ganska kul, jag brukar köpa åt mig själv sen när ingen gör det. ska nog beställa en kjol jag velat ha i flera år, en hängselkjol i 40-tals modell.

Miriam Parkman sa...

Det låter jättebra! Var finns den?

Betty Lou sa...

http://www.revampvintage.com/index1.html dom har kläder för varje årtionde från 10-50 och det är så mycket jag vill ha men det är dyrt. men ska nog köpa hängselkjolen till min födelsedag, i mörk. inte för att det är väder för det men den är så fiiin

aleni sa...

Håhå, vilka vackra bilder!

Miriam Parkman sa...

betty lou: Åh du ger mig så bra tips hela tiden! Listan börjar bli lång på små skatter du fått mig att upptäcka. De där var ju jättefina kläder! Hängselkjolen var jättefin, speciellt i mörk, som du skulle ha. Annars blev jag väldigt förtjust i 30-talsklänningen Zelda, som faktiskt liknar en klänning jag har i tanken för min studentbalklänning (vi har sidensömnad som sista arbete i trean och då är det för det mesta balklänning som gäller. Jag hade precis tänkt en såndär dramatisk mörkt knallröd klänning, med detaljrik rygg och svepande silhuett!) Setet Maisie tyckte jag också om. Men hur kommer det sig att det är så dyrt? Är allt handsytt?
p.s det kommer nog ett inlägg om det här imorgon;) p.s

aleni: Eller hur! Jag kan tänka mig att du gillar dem. :)

Betty Lou sa...

jo det är nog handsytt så det är förhoppningsvis bra kvalité.

jag sitter på en del bra sidor osv. men jag vill behålla dom för mig själv haha. revamp är en pärla, förstår inte hur jag talade om det för dig haha

byxorna var lite för breda för mig, skulle se väldigt kort & tjock ut. topen är väldigt fin men lite dyr. skulle det fastna i tullen så skulle det bli så där otrevligt dyrt :(

Anonym sa...

Tim Walker gör ruskigt fina bilder ja! :)
Har du kollat på Denise Grunsteins bilder någon gång? Speciellt hennes blombilder!
Lägger in länken här:)
/Martina

http://cameralink.com/photographers/denise-grunstein/flowers/12421