tisdag 26 augusti 2008

Tårtfylllning!

Jag är egentligen inte så förtjust i gräddtårta, för att jag oftast bara tycker att det blir sliskigt och torrt. Men, med den här fyllningen blir det något helt nytt! Syrligt, annorlunda och med smak av sommar. Tillsammans med rabarberkompott och mandelbottnar från boken Njut en liten smula blev det väldigt uppskattade bröllopstårtor!

Fläderfyllning, till 8-10-bitarstårta eller bakelser

2 dl outspädd fläderblomssaft, hemmagjord eller köpt

3 dl vispgrädde

1/2 dl socker (kan uteslutas tycker jag för ännu mera syrlighet!)

4 msk majsena

4 äggulor

Blanda saft, grädde socker och majsena i en kastrull och koka upp. Var noga med att röra om hela tiden, annars bränner sockret fast i botten och bildar fula bruna klumpar. Vispa upp äggulorna i en skål och häll sakta över den varma gräddblandningen under kraftig vispning. Låt blandningen sjuda, inte koka, tills krämen tjocknar. Ställ åt sidag och kallna.

Bred krämen mellan tårtbottnar eller t ex på små muffins med ett hallon på toppen!

Med vänliga hälsningar,

Miriam

2 kommentarer:

fröken lila sa...

oh, sá gott det láter! tack för tipset!

Miriam Parkman sa...

Varsågod! Den är faktiskt väldigt god till väldigt mycket. Praktiskt!