måndag 14 november 2011

Arbetets hårda vardag
Hörrni kära läsare, jag vet att bloggandet ligger på redkordlåg nivå just nu och att flödet minskat ordentligt på sistone. Det kommer nog inte riktigt bli ändring på det just nu heller, men låt mig iallafall upplysa er om att det inte rör sig om någon nedläggning! Jag har bara inte tid. Jag arbetar varje dag på Pärlans Konfektyr från morgon och kväll, och däremellan på helger och kvällar finns det så mycket annat jag vill göra, som att dansa och träffa vänner och familj. Dessutom krånglar min dator igen kombinerat med ett ytterst dåligt internet, så lusten till att sitta och trilskas och irriteras framför datorn istället för att göra annat är inte så stor. Men, Kafferepet kommer ändå hållas igång så fort jag får tid och möjlighet!
I framtiden önskar jag ett jobb precis som UnderbaraClara har, då man kan göra det mesta hemifrån och ha dagens timmar att disponera som man vill.
Men, än så länge är det 9 till 5:ans hårda vardag som gäller!

Bilderna kommer från en liten tur på stan som jag och Sandra gjorde för några veckor sedan, då vi i våra bästa affärsdräkter presenterade Pärlans för ett antal hotell. Dress for success!
Jag hade min dräkt från Old Touch, kombinerat med en blommig scarf och en grön basker från samma ställe, samt gröna pumps ärvda av mormors syster Mille.
Sandra hade också röd dräkt och blommig scarf, fast kombinerat med svart hatt och pälsstålan "Slangen" nonchalant slängd över axeln. Självklart är stålan vintage och inte nyproducerad.
Stiligast i stan!
Ni kommer väl ihåg att jag också bloggar för Pärlans? Det är också ett sätt att följa med på vad som händer när det står stilla här!
Kolla in 
här
Dessutom, för er som har Iphones och vissa smartphones; följ mig via Instagram!
 Det är som Twitter fast i bilder istället för ord, och jag använder det nästan dagligen. Så, för er som är nyfikna när bloggen står still; kolla in "miriamethel"!

Hard work work
Dear readers, I know there's been a quite boring emptyness on the blog lately. Unfortunately it won't really change either, but just let me assure you; I'm not closing this blog! It's just that I'm working from morning til' night everyday at Pärlans Konfektyr, and on evenings and weekdays there's so many other things such as dancing and meeting friends and family that I want to do. So, time for blogging just keep escaping!
But, I will do my best to do a few posts now and then, I hope you will stay tuned.

The pictures are from a few weeks ago, when I and my friend and colleague at Pärlans went for a businesswalk around the hotels in Stockholm, to represent Pärlans. We really dressed for success!
Me in my red suit from Old Touch, with a green beret and a flowery scarf from the same place, and a pair of green 40s pumps that I've inherited from my grandmother's sister Mille. Sandra also wore a red suit, but with a black, gorgeous hat on top of her always-so-perfect hairstyling, and a furstole called "Slangen" elegantly lying on her shoulder.
Of course the stole is vintage and not newly produced.
The weather was clear and shiny that day, and we had a lovely walk around town!

By the way. If you have an Iphone or some other kind of smartphone; follow me on Instagram!
It's kind of like Twitter, but with pictures instead of words. I use that pretty much daily, so when the blog's quiet; check my Instagram! My nickname is "miriamethel".

Med vänliga hälsningar,
Miriam

36 kommentarer:

Unknown sa...

Wow you look perfect, love the suit and your colleague looks so chic. Always look forward to your posts.

Diva sa...

Miriam - helt underbara bilder på er två! Ni är helt enkelt jättefina i era (ursnygga!! ) dräkter!

Ester sa...

Så underbart snygga dräkter! :-)

Anonym sa...

You really look wonderful—both of you...!

Miriam Parkman sa...

Hannah, Diva, Ester, Jannie; so glad you're still here!
As I've said many times before -without readers this blog would be nothing at all.
Thank you!

Anonym sa...

Absolutely immaculate! You ladies look incredible :D
Such teeny tiny waists and perfectly pinned hair. Very inspiring.
Thanks so much for posting!
xErin

anodetoreverie.blogspot.com

Dial V for Vintage sa...

That suit fits you like a glove... beautiful! :)

Anonym sa...

Rackarns vad snygga ni är! Du är alltid lika tjusig, Miriam.

Johanna Öst sa...

Ni är båda superfina med du ser verkligen helt fantastisk ut i den där dräkten, vilket superfynd! Perfekt med baskern till också.

Anonym sa...

Tänkte bara kolla om du sett den här sidan? http://www.karinskonstgrepp.se/p/vintage.html
Tänkte direkt på dig när jag såg den, kanske hittar du något fint där!

Lojo sa...

Hejhej! Vad hände med kakbokstävlingen, vore kul att läsa vinnarhistorien:)

Hanna sa...

Å herreminje så stilig du är! Och skönt att det inte är nedläggning som osar, jag var faktiskt lite orolig för det.
Undrar förresten också om kakbokstävligen, det skulle verkligen vara kul att få läsa vinnarbidragen :)

Kitten von Kat sa...

Ni ser för tjusiga ut! Jag äger också en vintage mink-stola men än har jag inte vågat mig på att använda den...lite osäker på vilket sorts tillfälle som skulle passa också. men kanske när jag får fixat en lika fin dräkt som ni har? :)

Rakel sa...

Så fine drakter! Jeg venter på min grønne fra Etsy :D

Anonym sa...

Looks like the 70's style and design but still fabulous <a href="http://www.loudstarbazaar.com/shop/brand-triple-5-soul/triple-five-soul-cozy-sweater-wrap-top/p_67.html>Feminine dresses</a>!

Anonym sa...

Vidrigt med päls, men du var däremot väldigt fin!

Michaela sa...

Anonym: Finns pälsen redan, varför inte använda den? Djuret dör inte en gång till för att jag använder min farmors gamla pälsstola (dock kan jag ju ist sälja den till någon som annars tänkt köpa en ny och stödja dagens djurslakt).

Du borde göra en guide hur man blir lika eleganta som ni! Jag lyckas aldrig! Har sett dig på Östermalms gator ibland, och jag stannar alltid och glor efter dig - diskret, hoppas jag. ;P

Myrtha Meadows sa...

Fasiken en sån snygg dräkt! Har försökt hitta nåt liknande ett bra tag nu, men när man é liten å smal é det inte så lätt...Har dock hittat ett underbart mönster från 50-talet, så nu funderar jag på att köpa det och sy den förbaskade dräkten själv! Ska genast leta upp dej på Instagram förresten... :)

diana sa...

jag såg dig igår på stan i denna klädsel. sjukt fin!

Mea sa...

Riktigt fina bilder måste jag säga! =)

mallis sa...

Riktigt tjusiga båda två!

Anonym sa...

Michaela: Du kanske ska försöka tänka ett steg längre. Är det rätt att plåga och flå djur för deras päls skulle? Eftersom svaret är nej finns det inget argument i världen som försvarar en sådan handling. För vad du och alla andra jag-bär-ju-bara-ett-djur-som-redan-är-död-tänkare blundar för är att ni med eran handling legaliserar pälsindustrin. Personer som tvekar om det är rätt eller fel att bära päls, ser er i era gamla pälsar, och tänker då "Det finns ju andra som bär päls, det kanske inte är så fel att gå och köpa sig en päls".

Det är inte bättre att bära gamla pälsar hur kan man resonera så pass naivt, däremot är det mycket mycket bättre att SLÄNGA sina pälsar, fråga handlar inte om deras liv var förgäves, utan att rädda andra djur från att gå samma tragiska öde till mötes.

ElinorAhlberg sa...

Din blogg är helt underbar!! :D Både du och underbara Clara är stora favoriter, keep up the good work!

sak sa...

Anonym: Jag vill absolut inte förminska dina känslor inför pälsen ifråga men jag undrar om ditt resonemang verkligen är särskilt genomtänkt. Anser du att man också bör skrota pyramiderna tex? Fördömer du människor som besöker gamla tempel från romarriket? Dessa är bara några exempel på byggen som kostat tusentals människor livet - ett liv som dessutom framlevdes i slaveri och förtryck. Men jag har hittills aldrig hört någon hävda att det skulle inspirera till fortsatt förtryck av arbetare att låta dessa byggnadsverk fortsätta besökas av turister.

Beträffande päslindustrin så finns ju faktiskt också alternativet att se till så att den sköts utan att plåga djuren ifråga. Precis som alternativet till slaveri inte var att sluta bygga hus utan snarare att ha vettiga anställningsvillkor.

Sara sa...

Vilka härliga bilder!

Lillgull sa...

Ni ser väldigt representativa ut och förmodligen sålde ni väl in pralinerna till de där hotellen lätt som en plätt! :) Åh jag önskar verkligen at jag kunde hitta en dräkt som passade min knasiga kropp, men det får väl bli till att beställa på skrädderi nån gång när man känner sig rik som attan. Kanske när man är på någon utlandsresa....

Anonym sa...

Looks like the 70's style and design but still fabulous Feminine Dresses! (www.loudstarbazaar.com)

Anonym sa...

Sak: Hahah, herregud, vilken jämförelse, knappt ens värd att kommentera. För vet du vad skillnaden är? Idag byggs det inga pyramider, och skulle det byggas några skulle det aldrig ske med hjälp av slavar. Pågår det däremot tempel/murbyggen som direkt eller indirekt kostade tusentals människoliv skulle jag naturligtvis fördöma det (t.ex. Israels mur på Västbanken). För där kan man ju verkligen prata idioti, den kritiserade östtyska muren, ersattes/inspirerade den israeliska. Saker och ting hänger ihop, även om man ska akta sig för att jämföra två helt olika saker.

Sedan finns det inget rätt eller fel sätt att döda på, mord är alltid mord.

Mamma till Melwin sa...

Hej Miriam!
Har en fråga till dig, om jag skulle kunna få skriva ut bilden på dig när du står med dina röda kläder och grön basker på dig på gatan? JAg har nationella prov imorgon (onsdag) och ska berätta om dig rubriken är " Med hjärtat i 1940-talet". Skulle vara roligt att få ta en bild på dig och visa upp hur du klär dig osv när vi har muntliga imorgon.

Mvh Hanna

Miriam Parkman sa...

Erin: Oh, thank you so much! There's something special about that word...Immaculate;) And since I'm a sucker for waists, I'm quite flattered you mention mine. I'm glad to share the inspiration!

Dial V for vintage: Yes it does!:D Or I'm actually lying a bit there. It would fit even better if I had a bit bigger bust, but that doesen't show so much in photos hehe:D

Anonym: Tack, tack, tack!:D

Johanna Öst: Tack, jag kände mig också väldigt fin! Baskern är lite krånglig att få på plats utan att den bara halkar av, men det är värt besväret;)

Anonym: Tack, ja jag har sett den förrut, men än så länge har jag inte hittat något som fallit mig pladask i smaken. Men vem vet? Snart kanske:)

Lojo och Hanna: Tävlingen nu avslutad! Ber om ursäkt somsagt för det extremt sena avslutet. Skäms.

Kitten: Kör i vind! Päls är faktiskt inte bara fint utan väldigt värmande också.

Rakel: Åh spännande!

Michaela, Anonym och Sak; Angående pälsdebatten. Päls har länge varit ett dilemma för mig; jag har varit emot det för dess ursprung då jag varit vegetarian, men samtidigt inte kunnat stå emot hur fint jag tycker att det är.
Jag försvarar inte industrin som är ruskigt smutsig och plågsam, som större delen av den moderna klädindustrin i huvudtaget, men för den sakens skull kan jag inte tänka mig att slänga något som är helt funktionsdugligt och i fantastiskt, hantverksmässigt utförande. Det är bara helt och hållet otänkbart. Jag har gjort ett val med den kompromissen att jag använder vintagepäls, för att den finns, är fin, varm och en påminnelse om ett gediget hantverk. Jag skulle aldrig köpa nyproducerad päls, så länge industrin ser ut som den gör, och ser det därför som en uppgift att så ofta och mycket jag kan upplysa om skillnaden mellan gammal och ny päls. Vintagepälsar finns det i överflöd, så varför inte köpa den för någon hundralapp istället för en nygjord, blåfärgad fulsak för flera tusenlappar? Om intresset för nyproducerad päls sjunker kanske tillverkarna fattar att villkoren industrin har idag inte är ok och gör det på ett schysstare sätt. För nej, jag har svårt att tänka mig att industrin kommer försvinna helt. Men förhoppningsvis kan det ske på ett mer samarbetat sätt; tar man pälsen tar man också köttet osv. Ull och päls har ju använts i alla tider som material, och all världens syntetmaterial kan tyvärr inte mäta sig i kvalité.

Sen; Michaela -snälla säg hej nästa gång du ser mig! Jag är så nyfiken på vilka som egentligen läser den här bloggen.

Miriam Parkman sa...

Miss Meadows: Ja, det här med mått är ju alltid lika svårt. Jag har letat efter en dräkt hur länge som helst och var också beredd på att sy en, när den här plötsligt uppenbarade sig (om än liite stor över bysten) Hoppas du lyckas hursom, med fyndande eller sömnad!

Diana: Åh! Säg gärna hej nästa gång. Jag vill ju se vilka det är som läser den här bloggen egentligen!;) Jag kan kanske uppfattas som lite tankspridd när man stoppar mig på gatan och jag är mitt uppe i någon tankegång, men jag bits inte;)

Mea och Mallis: Åh tack tack tack!

EllinorAhlber: Tack så mycket, roligt att bli nämnd i samma mening som min egen bloggfavorit!:)

Pilrig pysslare: Tack!

Lillgull: Ja, nu börjar julbeställningarn rulla in så något lyckades vi med iallafall;)
Förstår precis vad du menar angående den "knasiga" kroppen; det är mycket som ska stämma! Jag har alltid för kort överkropp för alla moderna konfektionssydda kavajer och kjolar, även om de är i någorlunda rätt stil och snitt. Nu är jag förvisso nästan nöjd med den här dräkten, men man skulle ju vilja variera sig lite också. Jakten fortsätter! Hoppas att du hittar din vintage-twin i storlek någon dag, eller får möjlighet att sy upp:) Du har ju all världens hattar att matcha dem med iallafall!;)

Mamma till Melwin; Åh, förlåt att det här svaret antagligen kommer försent! Jag hoppas att du skrev ut bilden ändå, för självklart är det ok. Jag är så himla stolt över att vara med i Nationella Proven i år, och skulle mer än gärna läsa vad du berättade om. Jag är så nyfiken! Om du gjorde proven idag hoppas jag att det gick som du ville.

Mamma till Melwin sa...

Hej Miriam! Åh Tack så mycket :), Blir mycket roligare och bättre att visa upp någon fin bild på dig så dom kan se hur du ser ut, nej det kom inte försent, jag har det inte förens 10 över 3 idag. Tycker verkligen att det är intressant att läsa om hur folk levde förr och mode osv, så därför är det väligt roligt att få skriva om dig och ditt 40-tal. Kram Hanna

Mamma till Melwin sa...

Hej Igen Miriam!
Nationella provet om dig gick kanon bra, Jag fick VG :). Och han tyckte att det var väldigt roligt och bra att jag hade en bild på dig, och att jag hade varit i kontakt med dig. Jag är super nöjd! Så nervös som jag har varit, har alltid tyckt att det har varit jobbigt att stå framför folk och prata, men just detta tyckte jag var roligt och väldigt intressant. Stå på dig. Tycker du är skit tuff och verkar vara en härlig tjej.
Kramar Hanna

Gila sa...

Vilka donnor!

Julia sa...

Fina ni är! Instagram är verkligen roligt. Och jag blir så himla glad när du varit inne och gillat mina bilder! Ha en fin dag! :)

Anneli sa...

Jag tycker om din blogg och du har en så fin stil.

Ville lägga till några ord i pälsdiskussionen. Jag tycker inte att man ska bära päls. Varken ny eller gammal. Detta för att inte uppmuntra till detta gräsliga mode. Jag köpte en pälsmössa på vintage en gång. Klarade inte av att bära den, trots att den är gammal. Så jag slänge den. Jag har även bestämt mig för att aldrig bära någon form av fuskpäls på mig, ens en liten detalj. För jag tycker vi kan välja att klä oss i annat, så att pälsindustrin dör. Även en gammal päls eller en fuskpäls bidrar till att nyproducerade pälsar säljer.

Skinn från köttdjur bär jag. Och päls från svenska köttfår har jag inget emot.

Ha det gott!