lördag 23 januari 2010

Favorit i repris

Om ni vill imponera på någon med er bakning -gör kanelhjärtan. Det finns inget som är så enkelt men som ändå imponerar så mycket! För, av någon anledning har folk glömt bort småkakor idag. Allt ska vara så helsikes avancerat så att en enkel smördegskaka blir lite ointelligent, nästan lite töntigt. Som att bjuda på Räkcocktail och Black and White-filé på Nobelmiddagen, med vaniljglass och chokladsås till efterrätt. Det är omodernt, helt enkelt.

Men detta ska vi ändra på! Smördegskakor är ju nämligen det godaste som finns att doppa i kaffet, och även om det är en viss konst att få till det rätta fraset så går det fort och enkelt. I torsdags bakade jag därför en burk blandade hjärtan och stjärnor till jobbets fredagsfika, och nästan aldrig förr har ett av mina bakverk fått så många lovord!

Receptet publicerade jag den 28 juni 2008 och ni hittar det här.

Each friday at work, someone brings a cake or cookies for the coffeebreak. This week was my turn and I baked one of my favourite recipes; "Cinnamonhearts"! (although, I made some stars this time as well) However, it's a very classic cookie, just containing butterdough and powdered sugar and cinnamon. But, each time I make them people go all crazy about them! It's like they're so old and classic that no one makes them anymore, like it feels boring to bake what grandma used to do. But that's completely wrong! Everyone loves them, and ask for the recipe. So, if you want to impress with your baking, use a classic!

I published the recipe here in june 2008, but unfortunately it's not translated. I will try to do it later on!

Med vänliga hälsningar,

Miriam

2 kommentarer:

Etikett Emelie sa...

Jag tror att med dagens nya intresse för bakning kommer småkakor göra en comeback =)!

Erica sa...

Vilken förtjusande burk du förvarar dina kakor i.