torsdag 5 februari 2009
2 x Betty Grable

Ovan, The Sheik of Araby från 1940, med Betty och Alice Faye. Ett smått komiskt klipp, med ett burlesquedoftande harem, en tjock shejk och ett rätt fantastiskt steppnummer av de berömda bröderna Fayard och Harold Nicholas.


Honeysuckle rose, från samma film om jag inte har helt fel. Ett fint steppnummer från fröken Grable själv!

Two videos with Betty Grable, from the same movie (1940);

Burlesquebreathing "The Sheik of Araby", with Betty and Alice Faye, and a fantastic tap with two famous brothers; Fayard and Harold Nicholas!

The second one is "Honeysuckle rose", where Miss Grable herself performes a great tap.

Med vänliga hälsningar,

Miriam

4 kommentarer:

Amanda sa...

Tjusigt värre!
Jag tänkte höra med dig om du har några tips på bra byxor med riktigt hög midja. Min midja sitter tydligen väldigt högt upp jämfört med de byxornas som finns i butiks midja. Jag har nog gått igenom de flesta butikerna här (Jag bor i Borås) Har du några internettips eller ska jag helt enkelt ta saken i egna händer och sy?
Tack på förhand!
Amanda

Josefin sa...

Jag är fortfarande lika imponerad av att du fixar håret och kläderna så fint varje dag! Allt ser så genomtänkt ut, och allt är precis lagom. Supersnyggt! Jag blir lite avundsjuk, jag har helt tappat fantasin. Och håret är en katastrof!
Fortsätt som du gör, så kanske jag tar mig i kragen jag med snart, haha!
Kul att se lite bilder från Chicago, jag vill verkligen åka dit någon danskväll. Herräng dance camp känns så långt bort nu när allt är grått och regnigt.
Ha en fin vecka! /Josefin

Thuva-Lisa sa...

din blogg är verkligen urmysig!

Miriam Parkman sa...

amanda: Hmm ja det där är ett problem jag känner igen... Både att midjan på byxorna sitter för lågt och är för stor. Jag har nog inget direkt tips, för sånt där är ju sånt som kommer och går i affärerna. Jag vet inget ställe som har sånna jämt, förutom internet då med t ex Vivien of Holloway och ReVamp vintage clothing, men då är det ganska dyrt och lång frakt. Så, antingen får du fortsätta leta tills dagen med stort D kommer, eller sy själv. Så rackarns svårt är det inte!
(men, kom jag på nu, la redoute hade faktiskt ett par riktigt fina sjömansbyxor med hög midja och vida ben! kolla in det!)

josefin: Tack så mycket! Vad roligt att du tycker så:) Fast, egentligen blir det inte så mycket av nån slags prestation för mig, för jag klär ju bara på mig vad jag tycker är fint varje dag. Man vill ju trivas i sina kläder liksom, och då blir det såhär. Men även jag har fantasilösa dagar, då jag bara tar nån standard-outfit som jag vet funkar och är bekväm. Och de dagar jag inte orkar fixa håret har jag basker!;)
Chicago är mitt tillflyktsställe just nu, och jag längtar verkligen också till Herräng... (så du borde komma till chicago nån gång så du klarar dig lite bättre!)
Ha en fin vecka du med:)

thuva-lisa: Tack! Vad trevligt:)