måndag 23 februari 2009

Mirjams kardemummamuffins med päron

Många mmm är beskrivningen för de här sötsakerna! En ovanlig muffin, som Mirjam ofta får göra åt mig.

För ca 12 stycken i stora formar

6 dl vetemjöl, 1 1/2 tsk bakpulver, 3 dl strösocker, 3 tsk färskmalen kardemumma, 1 3/4 dl Milda Culinesse eller Mjuka Milda (smält smör funkar också men då blir de inte lika saftiga), 1 dl mjölk, 2 ägg2 färska päron skurna i klyftor

Strössel;

1 dl vetemjöl, 1/2 dl strösocker, 1 msk färskmalen kardemumma, 1/2 dl Milda Culinesse eller Mjuka Milda

Sätt ugnen på 175°C. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop margarin, mjölk och ägg och rör ner blandningen i skålen. Blanda de torra ingredienserna till strösslet och fördela margarinet i blandningen till en smulig massa. Fördela smeten i stora formar eller i smord muffinsplåt och stick ner en päronklyfta i varje muffins. Strö sen rikligt med kardemummaströssel över, och grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

De är godast på en gång men går också bra att frysas in och värmas upp!

A recipe from my dear friend Mirjam;

Cardamom- and pearmuffins! I love them, and you can actually find almost the same recipe here, translated.

Med vänliga hälsningar,

Miriam


2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh du är så mygigt pysslig. och vilka vackra bilder på dig nedan
kram!!

Mademoiselle Dauphine sa...

i love the nice touch of the bow ans flower... so inviting! i think i might have to start fat tuesda in paris and australia