En väldigt god och värmande soppa, helt enkelt.
Soppa kan nog vara världens bästa maträtt! Tänk bara på alla dess fördelar; varierbar till tusen, lätt att göra, oftast billig och oftast väldigt, väldigt god.
Här är min senaste variant!
För en stor kastrull som räckte till ca 6-7 portioner
ca 1-2 liter vatten, 1 1/2 tärning grönsaksbuljong, 5-6 potatisar, en halv purjolök, 1 röd paprika, några färska basilikablad (men torkad funkar också förstås), salt, peppar och ev. några droppar citron
Till servering, en klick créme fraiche med smak, t ex arlas Saffran och Tomat.
Häll upp vatten i kastrullen och sätt på plattan. Skala potatisen, skär i små bitar och lägg i tillsammans med buljongen. Skär sen paprikan och purjon och lägg i vattnet när potatisen kokat några minuter. Krydda och låt stå tills potatisen är riktigt mjuk. Om man har mixerstav kan man gärna mixa den, annars är den också god som den är.
Servera med en klick smaksatt créme fraiche och ett gott bröd!
Soppan går utmärkt att frysa in, och jag tror också att den skulle vara en alldeles utmärkt barnmatspuré.
A very nice and warming soup;
I can't stop praising this dish! So easy to make, so easy to change, so good and most of the times, so cheap. This is my latest version!
For one big saucepan/6-7 portions
ca 1-2 litres of water, 1 1/2 vegetable stockcubes, 5-6 potatoes, 1/2 leek, 1 red papsicum/paprika, fresh basil, salt, pepper and eventually a few drops of lemon
Let the water boil with the stockcubes. Peel and cut the potatoes into small pieces and put in the water. Boil for a few minutes. Cut the paprika and leek, and pour into the water together with the spices. Boil until the potatoes are really soft. If you have a hand blender it's really nice to use it, but if you don't it's really good as it is.
Serve with a lump of spiced créme fraiche, e.g with saffron or chili, or aioli!
It's perfect to put in the freezer, and I also think that it would make a great babiespurée.
Med vänliga hälsningar,
Miriam
3 kommentarer:
Ser gott ut!
Det ser vääldigt gott ut. Riktigt krämiga soppor med keso till kan vara hur gott som helst. Med bröd då. Mängder av bröd!
Jag blir retad här borta i Eesti då de tycker att jag bara äter soppa hela tiden. Så för att gå ännu längre funderar jag på att göra en kokbok som ska heta 500 dagar med soppa. Jag brukar dock undvika potatis, då jag trodde det inte gick att frysa in?? Har jag fått det om bakfoten?
Skicka en kommentar