Världens enklaste chokladmousse
Snabbare har det aldrig gått att göra en efterrätt! Fluffig och krämig på samma gång, med tusen olika variationsmöjligheter. Dessutom blir den helt otroligt god! En riktig husmorsdröm, med andra ord.
För 2 portioner
ca 125 g mörk choklad med eller utan smak (t ex apelsin, mint osv) och 2 ägg
För 8 portioner
250 g choklad, 6 ägg
Hacka chokladen grovt och smält i micro eller vattenbad. Häll lite olja i skålen/tallriken först så fastnar den inte! Dela sen äggen i olika skålar och vispa upp gulorna lätt för hand. Vitorna vispas med elvisp till ett riktigt hårt skum. Blanda först ner gulorna i chokladen, och rör/vänd/mosa sen ner vitorna till det är en jämn och fin massa. Häll upp i portionsformar och ställ in i kylen 15-30 min. Garnera med t ex strössel, färsk frukt, krossade chokladkaffebönor eller kanderad lime.
Enklare kan det inte vara! Men om man vill göra den lite mer avancerad kan man göra tre olika mousser; en vit, en ljus och en mörk som man sen varvar i en genomskinlig form. Nästan lika enkelt med ett imponerande resultat!
The world's easiest chocolatemousse;
I've never done anything so good in so little time! And with only two ingredients;
for 2
ca 125 g of dark chocolate with or without taste (orange, rasberry etc) and 2 eggs
for 8
250 g of chocolate and 8 eggs
Melt the chocolate. Separate the yolks from the whites. Whip the yolks easily by hand, and the whites with an electric hand mixer to a hard foam. First stir down the yolks in the chocolate, and then the whites until it's a creamy and nice. Pour it in portionmoulds and put in the fridge for 15-30 minutes. Decorate with fresh fruit, candied lime or chocolate coffeebeans. It can't be easier! But, if you want to make it a bit more advanced you can make three different mousses; one with white chocolate, one with light and one with dark chocolate. Pour them one at a time in a glassmould and it will be almost as easy, but a lot more impressive!
Med vänliga hälsningar,
Miriam
8 kommentarer:
tack miriam, detta måste jag absolut bjuda mina vänner på någongång snart :) i finfinfina koppar såklart.
Ooh, låter gott!
Ska testa detta till helgen.
ÅÅÅÅH vad gott det såg ut! Så fint att servera i koppar också. Riktigt fint porslin det där.. Måste testas någon dag, tack för ett enkelt recept!
Vilken bra idé med kopparna!
Vad gott det ser ut!
Ville tipsa om att jag har en tävling nu med ett fint pris, kolla in den du vill!
hej miriam! Jag undrar, vad är det för koppar du har? De ser nämligen ut som den servis min mormor hade hemma!
Hälsningar Mathilde
Hej Miriam. Tack för en alltid inspirerande blogg. Tänkte tipsa dig om den här sidan jag hittade med bilder ur Le Style Parisien från 1915 och 1916. Kanske något du gillar http://rectoversoblog.com/2010/01/07/lucien-vogels-le-style-parisien/.
Själv tycker jag bäst om barnmodet (flickornas kappor!) och inslaget om bältena.
Gott Nytt 2010!
{Vill vänligen påpeka att Ni har fel siffror i receptet
- på både svenska & engelska.}
Det är en härlig bild!
Fint porslin & choklad *Ü*
Skicka en kommentar