söndag 1 juni 2008

Atonement

Filmer är väldigt bra inspiration för kläder. Det finns så många kostymörer där ute som gör lika fina skapelser som de flesta couturemästare, men som inte alls har samma berömmelse.

Den senaste i raden av kostymfilmer jag sett är Atonement. Keira Knightley och James McAvoy spelar sorglig kärlekshistoria under andra världskriget, vilket är ett perfekt upplägg för vackra kläder. Från början glamorösa och lyxiga 30-talsfodral (som bilden ovanför) till 40-talets krigsmärkta uniformer och dräkter.

Filmen är inte bara en av de snyggaste jag sett på länge på grund av kläderna, utan också för fotot, miljöerna och musiken. Otroligt välgjort och annorlunda!

Sportmode, 30-tal.

Modet kommer i skymundan av kriget. Ransoneringar och behov av arbetare utvecklar mer praktiska kläder. Men ändå, så snyggt!

Med vänliga hälsningar,

Miriam

4 kommentarer:

Anonym sa...

oh, upptäckte din blogg alldeles nyss och älskar den! du åker rakt upp bland favoriterna!

Miriam Parkman sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Miriam Parkman sa...

ojoj tack för det!
detsamma!

Anonym sa...

så du gillade filmen? vad kul! jag vill se den med dej någon gång. jag skulle vilja se om den, för jag hade nog inte riktigt konstnärsögat med mej den kvällen jag såg filmen. jag satt mer och irriterade mej på det lite väl moderna filmupplägget. men kläderna var underbara! och badscenen på bryggan.. och för att inte tala om superstilige james mcavoy!