söndag 21 februari 2010

Svar del .4

Det bara snöar och snöar ute, så man kan inte göra så mycket annat än att sitta inne.

13. Brukar du eller har du någon gång tvivlat på din stil?

På min nuvarande och permanenta stil; sällan. Ibland kan jag känna mig lite osäker om jag är trött och folk stirrar, men för det mesta struntar jag bara i sånt där numera. Högstadietyper som pekar och skrattar är bara osäkra själva, så det är inget att bry sig om. Men, förrut har jag tvekat och tvivlat en hel del, genom en massa sökande. Jag sa ju förrut att ni skulle få se några riktigt gamla bilder, och ja, blandningen i dem får tala för sig själva.

13. Have you ever doubted on your style?

Nowadays; almost never. I know that this is who I am and if someone stares, I don't really care. But for a few years ago I doubted a lot, and searched through all kinds of styles to find what I liked. I promised you some more pictures; here they are!

Innan Marit Bergmankonsert, sommaren 2004?

Before a concert, summer of 2004?

Jag och Ida med ett års mellanrum eller så. Helt annan frisyr men samma kofta!

Me and Ida with one year or so between. Two completely different hairstyles but the same cardigan!

Crazy.

Sen, modebloggsfashion med retrostil innan jag hittade och bestämde mig för hur jag ser ut idag.

Then, fashionblogstyle with retroinspiration, before I found and decided on the look I have today.

14. Är du intresserad av historia överlag? Läser du skön- eller facklitteratur om den period du finner estetiskt tilltalande?

Ja! Jag har alltid älskat historia; det var mitt favoritämne i skolan hela låg- och mellanstadiet och jag plöjde igenom alla Vibeke Olson-böcker som fanns om ungdomar i svunna tider. Idag läser jag också mycket gärna historieböcker och ser filmer som utspelar sig förr, så det är kanske inte så konstigt att jag är och ser ut som jag gör idag...

14. Are you interested in history, more than just "the looks"? Do you read books about the period you like?

I love history, and always have. It was my favourite subject in compulsary school, and when I was about 8-12 years old I read every book I could find about historical people, happenings and so on. Today I also very much enjoy reading books and watching movies about old times, so I guess it's not so strange that I have this lifestyle...

15. Har du någon gång blivit attraherad av eller kysst någon av samma kön?

Nej, det har jag inte. Jag uppskattar kvinnlig stil och elegans, och om jag ser någon som är riktigt tjusig tittar jag gärna två gånger, men jag blir inte sexuellt attraherad av det. Jag är helt och hållet för att man ska få älska vem man vill, men finner nog mig själv ganska straight.

15. Have you ever been attracted of or kissed another woman?

No, I haven't. I appreciate female style and elegance, and if I see someone really beautiful I turn my head both once and twice, but I don't feel sexually attracted. I'm not at all against homosexuality, but I find myself straight.

16. Har du någon du håller extra kär i ditt liv? En pojke kanske?

Nej, jag har ingen pojkvän, men man kan väl säga att jag har någon jag håller extra kär.

16. Do you have someone dear? A boy maybe?

No, I don't have a boyfriend, but I guess you can say that I have someone dear.

17. Vilka är dina favorithudprodukter? Använder du någon form av solskydd till ansiktet?

Jag har nog inte riktigt några sånna favoriter, för jag fixar inte så mycket med mitt ansikte. Jag har bara två rutiner; skrubba med peeling (vilken som helst) efter varm dusch, skölja med kallt vatten och sen smörja in med riktigt fet creme, och varje kväll tvätta bort sminket med Niveas "gentle make-up milk". Det funkar bra för mig. Något solskydd använder jag knappast på vintern, men på sommaren är det nödvändigt, för annars blir jag röd som en tomat på nolltid. Jag gillar att vara blek, men jag solar också på sommaren för att mina fräknar ska komma fram.

17. What are your favourite skin care products? Do you use any sunscreen to protect the face?

I don't really have any favourites, because I don't fix with my face that much. I only have two routines; scrub with peeling (anyone) after hot shower, rinse with cold water and put on really "fat" dry skin-lotion, and wash away my make-up every night with Nivea's "gentle make-up milk". I don't use sunscreen in the winter, but in the summer it's a neccesity if I don't want to turn bright red. Although, I like to get a bit of a tan as well, because I get freckles, which I love.

To be continued!

Med vänliga hälsningar,

Miriam

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vad hände med din pojkvän Olle? Han bara försvann. /gammal läsare

Anonym sa...

Hej kära Miriam!
Din blogg är så fin. Jag är just nu lite trött på alla små bloggerskor som skriver om söta rosetter och rosa drömmar. Det är fint det med, men just nu är din blogg favoriten! Kvinnlig, vacker och "rejäl". Baktips, klädtips, musiktips. Ljuvliga bilder och bra texter.
Hursomhelst, det jag verkligen verkligen undrar nu, snälla hjälp mig! Jag sökte runt på Monica Zetterlund, jag fullkomligt älskar henne, hon är min absolut största idol, och kom till din blogg. Du skriver att du lyssnat på The Lost Tapes med Monica, och jag undrar vart du fått tag på dem. Jätte jätte tacksam för svar!

(Vad roligt med frågestund :))

Miriam Parkman sa...

anonym 1: Vi växte ifrån varandra och jag gjorde slut i september förra året. Det var absolut inte roligt, och inget jag ville skriva om här. Så, därför "försvann" han. Men idag är vi kompisar:)

anonym 2: Vad roligt och fint du skriver om bloggen! Väldigt kul att höra. Tack!
The lost tapes finns på Spotify, och annars finns den här på cdon för 79 kr.
http://cdon.se/musik/zetterlund_monica/the_lost_tapes-16218
En av mina favoritskivor!

Anonym sa...

Den där stenmuren känner jag igen. På den har man fått vänta på många spännande möten.

Det är förresten väldigt trevligt att få läsa dina svar och kika på gamla bilder.

Ha det gott!

Erica sa...

De där höga shortsen under din retroinspirerade modebloggarestilperiod var himla fina. Kul läsning och roligt att se bilder på dig i andra sorters kläder. Kramar

Lisa sa...

ÅH du har alltid vart lika fin och så fina stilar du har haft! :) Den du har nu är såklart sjukt fin med och himla kul läsning. :) Ha det bra.

erica sa...

jag håller med ovanstående, jag gillar din blogg, mycket! Jag har själv en blogg, den är också lite annorlunda, tycker jag då, hihi

Hoppas du får en toppenvecka!
Kram Erica

solskydd sa...

Viktigt att använda solskydd