måndag 19 oktober 2009

Strumpor alltså...
Finns det något som är svårare att slita blicken ifrån än ett par strump-beklädda ben? Jag kan liksom bli helt uppslukad av de där sömmarna. Så snyggt. Så tjusigt. Så farligt.
Linnéa tog den här bilden på mig när vi var på väg till det ofullkomliga teapartyt igår, och jag kommer på mig själv med att även bli uppslukad av mina egna ben. Så kan det gå. Men det är så jämarns snyggt!
p.s kjolen är ny och tillhör en underbar liten dräkt jag precis köpt på old touch! (surprise) d.s
The thing with seemed stockings;
I can't stop looking at them. If someone walks in front of me with perfect, straight seems, I'm lost. So nice. So elegant. So dangerous.
When Linnéa showed me this picture of me walking yesterday, I was completely lost again. I can't help it, but it looks so damn good!
Med vänliga hälsningar,
Miriam

10 kommentarer:

Cecilia sa...

Jag tänkte just på det när jag var inne på hennes blogg; vad vackert det är med strumpbyxor med sömmar! Det låter kanske jättekonstigt att säga såhär, men du har väldigt vackra ben. Det är synd att inte fler kvinnor förstår hur himlans vackert det är med vippiga kjolar som går till under knäet, strumpbyxor med söm och vackra promenadskor. Det lyfter verkligen fram vackra ben.
/Cecilia

Natasha sa...

Bilden är helt underbar! Strumpbyxor med sömmar är så snyggt.

Betty Lou sa...

väldigt elegant är det! jag har faktiskt väldigt få ljusa strumpor, kör med svarta faktiskt. men nu blir det nog mest strumpbyxor för jag fryser så mycket

Casey sa...

I know that feeling exactly--back seam stockings are downright mesmerizing! ;) I've got a few pairs of vintage ones I've been hoarding all summer--can't wait to finally wear them!

Jenny Olofsson sa...

Åh jag förstår precis vad du pratar om! strumpbyxor med söm är så bedårande vackert - tyvärr har jag ej hunnit inför skaffa mig ett par själv men jag får alltid ett stort leende på läpparna när jag ser ett par ben som har denna vackra utsmyckning. Men jag tror faktiskt att det är på tiden att skaffa sig ett par;) konstigt egentligen med tanke på att jag haft denna stil ett bra tag nu.
Men du ska ha ett stort Tack för att du inspirerar!
kramar Jenny

Anna-I kampen mot barncancer sa...

Vilken fin blogg du har med ett annorlunda tema som många glömmer bort. Själv är jag svag för 50-60 talet men du har mycket fina bilder i din blogg. Fortsätt så här, man måste inte vara som alla andra är idag.

Miriam Parkman sa...

Ja hörrni det är rent utav magiskt.
Men om ni ska köpa själva; kom ihåg att det är strumpor och inte strumpbyxor!
Strumpbyxor kom inte ut på marknaden förrän i slutet av 50-talet.
Så, om det är strumpor man fäster med hållare ni är ute efter -säg det!
Annars kan det bli fel...

Bästa originalstrumporna hittar man på vintagebutiken.se, där de har originalförpackningar i olika storlekar.

Och ja, Cecilia, jag håller helt med! Den där längden på en vippig kjol, strumpor med söm och en nätt men rejält klackad promenadsko gör alla ben vackra;)

Amanda sa...

Vi får in dom genomskinliga strumporna med söm till jul :)

Miriam Parkman sa...

Verkligen? Inte bara svarta? Vad bra!
(enkla strumpor eller stay ups dock?)

Joakim Johansson sa...

Fantastiskt snyggt, såväl strumpor som skor och kjol!