söndag 11 maj 2008

Teaparty-scones

Dessa scones fick jag för första gången i Kapstaden, Sydafrika, på en vingård där vi ovetandes blev VIP-gäster. Vi blev bjudna på världens lyxdag, och det hela började med att vi fick just dessa scones som var uppdukade på ett långbord med ett gigantiskt blomarrangemang på mitten, rosenblad strödda på duken och massor av små fat med scones och kannor i fint porslin med kaffe och thé.

Just idag gjorde jag dessa till frukost, eftersom vi firar min systers födelsedag. Det ser väldigt festligt ut och det är faktiskt otroligt gott med grädde på morgonen.

För ca 8 st.

4 1/2 dl vetemjöl (el. 3 dl vete och 1 1/2 rågsikt)

2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

drygt 1 tsk kardemumma

50 g smör

2 dl mjölk

Blanda först torrvarorna, knåda i det rumsvarma smöret och sist mjölken. Ta en plåt med bakplåtspapper och forma bullar av degen, ungefär så stora som du vill att de ska vara sen. Lägg dem på plåten och grädda i ca 10-13 minuter, på 225 grader. Vipsa under tiden ca 1 dl grädde. När de svalnat lite lägger man en klick valfri sylt på mitten, och spritsar med grädde runt. Lägg gärna upp dem på ett fint fat!

Ifall man dock inte gillar grädde på morgonen, kan man spritsa med färskost också.

Med vänliga hälsningar,

Miriam

3 kommentarer:

Anonym sa...

Självklart gillas kakor, second hand och glamour. Är man tant så är man! Trevlig blogg.

Miriam Parkman sa...

Välkommen hit Elina!

Anonym sa...

wooh, vilka fina! rosor och scones. kan det bli bättre? jag måste prova att göra dom där :P